Οι Τούρκοι ακόμα ψάχνουν να βρουν τα υποβρύχιά μας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020

Οι Τούρκοι ακόμα ψάχνουν να βρουν τα υποβρύχιά μας

Την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα των ελληνικών υποβρυχίων, κατά την πρόσφατη κρίση με την Τουρκία εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας, εξαίροντας το σπουδαίο έργο του Πολεμικού Ναυτικού.


  

Ο κ. Παναγιωτόπους, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επεσήμανε πως τα υποβρύχια απέδειξαν την αξία τους, παρότι στο παρελθόν κάποιοι είχαν εστιάσει στην κλίση που ισχυρίζονταν πως εμφάνιζαν.


Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτόπουλος κατά τις πρώτες δοκιμές και υπό από συγκεκριμένες συνθήκες, παρατηρήθηκε μια κλίση που, όπως είπε, είναι φυσιολογικό σε ένα πρωτότυπο σκάφος.



«Απέδειξαν την αξία τους στην πρόσφατης κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας. «Διορθώθηκε αυτή η ελάχιστη κλίση, παραλήφθηκαν σε άριστη κατάσταση τα υποβρύχια. Ακόμα ψάχνουν να τα βρουν οι Τούρκοι. Έχουν ένα σιωπηλό σύστημα που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά», σημείωσε ο ίδιος.


Επιπλέον, ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήρε τις ικανότητες του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και το υπερσύγχρονο σύστημα πρόωσης των υποβρυχίων το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να μη γίνεται αντιληπτό από ραντάρ και ελικόπτερα.






Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/1124447/panagiotopoylos-oi-toyrkoi-akoma-psaxnoyn-na-vroyn-ta-ypovryxia-mas
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες