Ένα βήμα πριν χτυπήσει «καμπανάκι» στις ΜΕΘ – Αυξάνονται οι νοσηλείες σε όλη τη χώρα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 09, 2020

Ένα βήμα πριν χτυπήσει «καμπανάκι» στις ΜΕΘ – Αυξάνονται οι νοσηλείες σε όλη τη χώρα

Σε υψηλά αλλά σταθερά επίπεδα παραμένει η δυναμική του νέου κοροναϊού, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων έχει σταθεροποιηθεί γύρω στα 400 ημερησίως, με τα μισά ή και περισσότερα από αυτά να εντοπίζονται στην Αττική.


Με την επιδημιολογική εικόνα στο λεκανοπέδιο να μην βελτιώνεται, παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, το επόμενο βήμα σε περίπτωση που δυσκολέψει η κατάσταση σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους.


Ειδικότερα τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θεωρούν πως η υποχρεωτική εφαρμογή της μπορεί να κάνει σε όλους σαφές πως η χρήση μάσκας είναι πιο αναγκαία από ποτέ ως μέσο προστασίας από τον κοροναϊό.


Kαι μπορεί τα κρούσματα να έχουν σταθεροποιηθεί, αλλά οι νοσηλείες σε ΜΕΘ και οι θάνατοι βρίσκονται σε επίπεδα Απριλίου! Οι 91 διασωληνωμένοι ασθενείς που καταγράφηκαν στη σημερινή επιδημιολογική έκθεση στις ΜΕΘ των δημόσιων νοσοκομείων, είναι μόλις 2 λιγότεροι από τον αριθμό των 93 διασωληνωμένων που είχαν καταγραφεί στις 5 Απριλίου 2020 – μια από τις χειρότερες μέρες όσον αφορά στις νοσηλείες σε ΜΕΘ.


Επίσης, ο αριθμός των θυμάτων της επιδημίας παραπέμπει σε εκείνη την περίοδο. Τις πρώτες ημέρες του περασμένου Απριλίου αναφέρονταν 5 με 9 θάνατοι την ημέρα, όπως συμβαίνει και στην παρούσα περίοδο. Ενδεικτικό της επίπτωσης που έχει ο κοροναϊός σε αυτή τη φάση είναι ότι έχουν καταλήξει 39 άνθρωποι μέσα στις πρώτες 8 ημέρες του Οκτωβρίου.






Πηγή: https://www.in.gr/2020/10/09/greece/koronaios-ena-vima-prin-xtypisei-kampanaki-stis-meth-ayksanontai-oi-nosileies-se-oli-ti-xora/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες