Ελλαδα:-Έρχεται «χάρτης προστασίας» ανά περιοχή - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020

Ελλαδα:-Έρχεται «χάρτης προστασίας» ανά περιοχή

Στοιχεία για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Αναλυτικά τα ενεργά κρούσματα σήμερα 6/10. Τι είπε για τον χάρτη προστασίας ανά περιοχή. 



Το δεύτερο κύμα πανδημίας είναι σε εξέλιξη και είναι εδώ είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Νίκος Χαρδαλιάς και κατά την διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης στους δημοσιογράφους.


Ο ίδιος ανέφερε ότι πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να τηρούμε πιστά τα μέτρα και τόνισε ότι από την αρχή της πανδημίας τα κρούσματα είναι 19852 και τα ενεργά σήμερα είναι 6244.


Επίσης ο υφ. Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι στις πύλες εισόδου στην χώρα έχουν εντοπιστεί 1557 και από 1 Ιουλίου έως 4 Οκτωβρίου έχουν γίνει 386.000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί 6 εκατ. πρόστιμα.


Επίσης από 31 Αυγούστου έως 4 Οκτωβρίου έχουν διαπιστωθεί 24 παραβάσεις σε δομές ηλικιωμένων, ενώ για τα σχολεία ανέφερε:



«Έως 6 Οκτωβρίου έχουν κλείσει 14 σχολεία και 114 τμήματα, ενώ τρεις εβδομάδες από το άνοιγμά τους διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει διασπορά στα σχολεία» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.


Χάρτης προστασίας ανά περιοχή


Παράλληλα ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι την Παρασκευή θα ανακοινώσει τον χάρτη προστασίας ανά περιοχή ο οποίος θα έχει τέσσερα επίπεδα. 


1ο: Ετοιμότητας.


2ο: Επιτήρησης.


3ο: Αυξημένης επιτήρησης.


4ο: Αυξημένου κινδύνου.


Ο χάρτης όπως εξήγησε θα αφορά την κάθε περιοχή ξεχωριστά και θα εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 10.000 κατοίκους, τις απλές κλίνες και τις ΜΕΘ.


Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες ανάγκες που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός μιας Περιφερειακής Ενότητας.


Ο χάρτης θα επικαιροποιείται κάθε 15 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων, ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους επιδημιολογικούς δείκτες.






Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/ellada/item/62679-kroysmata-simera-pano-apo-6200-ta-energa-erxetai-xartis-prostasias-ana-perioxi
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες