Κακούργημα ο βασανισμός ζώων - «Κολαστήριο» σκύλων στο Αγρίνιο (βίντεο) - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2020

Κακούργημα ο βασανισμός ζώων - «Κολαστήριο» σκύλων στο Αγρίνιο (βίντεο)

Γυναίκα κακοποιεί τα σκυλιά της και τα αφήνει να αλληλοτρώγονται - Πιο αυστηρό νομικό πλαίσιο για όσους βασανίζουν ζώα με απόφαση Βορίδη

Την ώρα που αυξάνονται τα περιστατικά βίας σε αδέσποτα ζώα στη χώρα, οδηγώντας την κυβέρνηση να πάρει πιο αυστηρά μέτρα, με αφορμή τα τελευταια περιστατικά σε Νίκαια και Χανιά, οπου κακοποιήθηκαν δυο σκυλιά, έρχεται στο φως ακόμα ενα περιστατικό. Στο Αγρίνιο γυναίκα φαίνεται σε βίντεο να κακοποιεί τα σκυλιά της και τα αφήνει να αλληλοτρώγονται.



Σε κακούργημα μετατρέπεται ο βασανισμός ζώων


Σε κακούργημα μετατρέπεται το αδίκημα του βασανισμού ζώων, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης. 


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η πρωτοβουλία του κ. Βορίδη έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων.


Στα δικαστήρια του Πειραιά πήγαν να λιντσάρουν τον καθηγητή που μαχαίρωσε τον σκύλο στη Νίκαια


Να λιντσάρουν τον 53χρονο καθηγητή, ο οποίος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε και κακοποίησε σκύλο στη Νίκαια, επιχείρησε το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από τα δικαστήρια Πειραιά. Το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Πειραιά αποφάσισε την αναβολή της δίκης για τις 23 Οκτωβρίου. Αμέσως μετά αποχώρησε ο κατηγορούμενος από τις εγκαταστάσεις. Μόλις οι συγκεντρωμένοι αντιλήφθηκαν την παρουσία του, άρχισαν να του πετάνε ό,τι κρατούσαν στα χέρια τους -μπουκάλια, καφέδες- ενώ κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του. Ένας από τους συνοδούς του μπήκε «ασπίδα» ανάμεσα στο πλήθος και στον 53χρονο, ο οποίος μπήκε γρήγορα στο ταξί και φυγαδεύτηκε μακριά από τα δικαστήρια Πειραιά.


Ο 53χρονος καθηγητής που μαχαίρωσε το ζώο, φέρεται να δήλωσε ότι κρατούσε τον σουγιά γιατί ήταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο ίδιος τόνισε πως το σκυλί του επιτέθηκε και για αυτό του έκανε κεφαλοκλείδωμα και το μαχαίρωσε στα πλευρά και στους πνεύμονες. Ο δεύτερος δράστης -συνταξιούχος- δήλωσε ότι είχε άλλες υποχρεώσεις και ζήτησε αναβολή της δίκης.


Ειχε προηγηθεί συγκέντρωση έξω απο το σπίτι του καθηγητή στη Νίκαια


Φιλοζωϊκές οργανώσεις και σωματεία προγραμμάτισαν, συγκεκριμένα, την κινητοποίηση στην πλατεία Σπάθα στη Νίκαια.


Συγκέντρωση στη Νίκαια έξω από το σπίτι του καθηγητή


Τη στιγμή που οι ελπίδες να κρατηθεί στη ζωή το άτυχο αδέσποτο είναι λιγοστές, καθως δέχτηκε δύο μαχαιριές στα πλευρά, κάτοικοι εξέφρασαν τον θυμό τους για την αποτρόπαια πράξη μέσα από συνθήματα, ενώ αποκάλεσαν δολοφόνο τον καθηγητή.


Οι μαρτυρτίες και  το συμβάν


Με βάση τις μαρτυρίες, το πρωί της Τρίτης, στην οδό Άγγελου Σικελιανού στην Άνω Νεάπολη Νίκαιας, ο δράστης, που είναι καθηγητής σε σχολείο βρισκόταν πεσμένος στην άσφαλτο, έχοντας κάνει κεφαλοκλείδωμα με το ένα του χέρι στον σκύλο και με το άλλο μαχαίρωνε το άτυχο ζώο στα πλευρά. Όπως ήταν φυσικό, ο σκύλος βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, έχοντας χάσει πολύ αίμα. Παράλληλα, άλλος ένας άντρας χτυπούσε το σκυλί στο κεφάλι με ένα σιδερένιο σκουπόξυλο.


Οι μάρτυρες που αντιλήφθηκαν το περιστατικό, ενημέρωσαν αστυνομικούς, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο και αναζήτησαν τους δράστες. Τελικά, κατάφεραν να εντοπίσουν τον καθηγητή στο σπίτι του και ακολούθησε αυτόφωρη διαδικασία κατά την οποία συνελήφθη. Πάντως, σύμφωνα με όσα τονίζουν οι γείτονές του, ο συγκεκριμένος καθηγητής απειλεί κατά καιρούς τους φιλόζωους κατοίκους και έχει προβεί σε μήνυση, γιατί ταΐζουν τα αδέσποτα ζώα.


Το σκυλί, είχε χαθεί λίγες ώρες πριν σε περιοχή της Νίκαιας και το αναζητούσε ο ιδιοκτήτης του.


Η κατάσταση της υγείας του σκυλιού  


Το σκυλί νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ, καθώς υπέστη διάτρηση πνεύμονα από μαχαίρι, με αποτέλεσμα να χάσει πολύ αίμα, όπως αναφέρει το zoosos.gr.


Το σκυλάκι παρελήφθη βαρύτατα τραυματισμένο από ασθενοφόρο του ΔΙΚΕΠΑΖ και στη συνέχεια χειρουργήθηκε.


Ο σκύλος ονομάζεται Έκτορας και όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας - Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, το πρωί κατάφερε να σηκωθεί και μάλιστα έφαγε λίγο. «Ελπίζουμε», έγραψε στο Facebook.







Πηγή: https://www.protothema.gr/greece/article/1055534/kakourgima-o-vasanismos-zoon-epiheirisan-na-lidsaroun-ton-kathigiti-pou-mahairose-ton-skulo/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες