Άνοιξε ο χάρτης προστασίας για τον κορονοϊό - Δείτε τα μέτρα στην περιοχή που μένετε - AGIOI THEODOROI

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2020

Άνοιξε ο χάρτης προστασίας για τον κορονοϊό - Δείτε τα μέτρα στην περιοχή που μένετε

Αυτός είναι ο χάρτης υγειονομικής προστασίας για τον κορονοϊό. Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή και επίπεδο.


Ενεργός είναι εδώ και λίγη ώρα ο «χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό» τη λειτουργία του οποίου προανήγγειλε νωρίτερα απόψε ο Ν. Χαρδαλιάς , στη διάρκεια της ενημέρωσης για την επιδημία.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στις δηλώσεις του, ο εν λόγω χάρτης περιλαμβάνει 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Τα επίπεδα αυτά έχουν ως εξής:
Επίπεδο 1: ετοιμότητας,
επίπεδο 2: επιτήρησης,
επίπεδο 3: αυξημένης επιτήρησης
και επίπεδο 4: αυξημένου κινδύνου.

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση υγειονομικών μεγεθών και θα επικαιροποιείται ανά 15 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής επιδημιολόγων, εξήγησε ο ίδιος, ή και συχνότερα όταν επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες.
Κάντε κλικ ΕΔΩ για είσοδο στον διαδραστικό χάρτη

Στο εξής, οι πολίτες δεν έχουν παρά να επιλέξουν την περιφερειακή τους ενότητα ή τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής κατοικίας τους και να δουν λεπτομερώς τι ισχύει.

Αντίστοιχα, επιλέγοντας μία επιλογή του χάρτη της Ελλάδας μπορεί κανείς να πληροφορηθεί το ενεργό πλαίσιο σε αυτή.

Κάνοντας κλικ στο «επίπεδο» που αναφέρεται για την κάθε περιοχή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με μία ματιά να δουν τι ισχύει ως προς τη χρήση μάσκας, τις συναθροίσεις, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, την εστίαση, τους θρησκευτικούς χώρους, τις μεταφορές, τα νοσοκομεία και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, μεταξύ άλλων.


Σε σχετική καταχώρηση του covid19.gov.gr, αναφέρεται πως «η καταγραφή των προληπτικών μέτρων και κανόνων είναι δυναμική και τα μέτρα εξαρτώνται πάντα από την επιδημιολογική εικόνα σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, τα δεδομένα που σχετίζονται με κάθε κατηγορία μέτρων καθώς και την εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας. Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός της περιφερειακής ενότητας».
Τα τελευταία στοιχεία για την επιδημία

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο ΕΟΔΥ κατέγραψε ακόμη 399 κρούσματα. Τα 213 από αυτά εντοπίζονται μάλιστα στην Αττική, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας.

Πολλαπλές θετικές διαγνώσεις καταγράφονται, όμως, και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων οι Π.Ε. Αχαΐας και Ιωαννίνων, όπου καταγράφονται από 12 νέες μολύνσεις, και όπου βρίσκονται σε ισχύ, από σήμερα, έκτακτα περιοριστικά μέτρα.

Την ίδια ώρα, οι διασωληνωμένοι ασθενείς κατέγραψαν νέα σημαντική αύξηση (87 από 83 χθες), ενώ η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη (από τα 69 έτη πριν λίγα 24ωρα).
Ακόμη, ο αρμόδιος Οργανισμός γνωστοποίησε την κατάληξη ακόμη τριών ασθενών λόγω της Covid-19.

Σε συνολικούς αριθμούς, τέλος, τα περιστατικά του ιού στη χώρα ανήλθαν σε 20.541, ενώ οι νεκροί είναι 420.

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/ellada/item/62722-anoikse-o-xartis-prostasias-gia-ton-koronoio-deite-ta-metra-stin-perioxi-pou-menete
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here