Πήρε φόρα ο σουλτάνος: Η Ιερουσαλήμ είναι δική μας! - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Οκτωβρίου 04, 2020

Πήρε φόρα ο σουλτάνος: Η Ιερουσαλήμ είναι δική μας!


Πήρε φόρα ο Ερντογάν και δεν ξέρει που να σταματήσει. Με το φάντασμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας να τον οδηγεί πλέον διεκδικεί και την Ιερουσαλήμ.

«Η Ιερουσαλήμ είναι μία πόλη από εμάς, για εμάς» αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος και συνεχίζει «σε αυτήν την πόλη αφήσαμε αίμα και δάκρυα κατά τη διάρκεια του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου, είναι ακόμα δυνατό να βρει κανείς τα ίχνη της οθωμανικής αντίστασης».

Ο Τούρκος πρόεδρος πέραν των αναφορών στις γειτονικές χώρες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο και τον Καύκασο, αφιέρωσε αρκετά λεπτά μιλώντας για την «καταπίεση των Παλαιστινίων απο το Ισραήλ και την παράνομη παρουσία τους στην Ιερουσαλήμ».«Το πρώτο μας qibla [κατεύθυνση της προσευχής στο Ισλάμ] στο Τέμενος al-Aqsa και ο θόλος του βράχου στην Ιερουσαλήμ είναι τα συμβολικά τζαμιά της πίστης μας. Επιπλέον, αυτή η πόλη φιλοξενεί τα ιερά μέρη του Χριστιανισμού και του Ιουδαϊσμού”, τόνισε ο ίδιος δείχνοντας την πρόθεση να ελέγξει η Τουρκία ξανά αυτά τα μέρη.

Ο ίδιος τόνισε με έμφαση ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία κυβέρνησε την Ιερουσαλήμ από το 1516 έως το 1917.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η σύγχρονη Τουρκία, είναι το διάδοχο κράτος που έχει εδώ και χρόνια μια διαρκή σύνδεσή της με την ιερή πόλη, ενώ καταδίκασε τις φερόμενες προσπάθειες του Ισραήλ να αναγνωριστεί η πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της μακράς ομιλίας του κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου του τουρκικού κοινοβουλίου,ο Ερντογάν πέρασε αρκετά λεπτά δήθεν “θρηνώντας” τη μοίρα της Ιερουσαλήμ και την κατάσταση των Παλαιστινίων.

«Μια άλλη κρίση που παρακολουθεί προσεκτικά η χώρα μας και το έθνος μας είναι η καταπίεση του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων και οι διάφορες πρακτικές που παραβιάζουν την μοναδικότητα της Ιερουσαλήμ», είπε προς το τέλος της ομιλίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες