Σάμος: Βύθισαν… τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία - AGIOI THEODOROI

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, Οκτωβρίου 28, 2020

Σάμος: Βύθισαν… τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία


Η ελληνική σημαία «κυμάτιζε» το μεσημέρι της Τετάρτης μέσα από τη θάλασσα, μια πρωτοβουλία του δημάρχου της Ανατολικής Σάμου, όπως λέει ο κ. Σιγανός, προσθέτοντας ότι “η απόφαση για τη συγκεκριμένη δράση πάρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και μόλις μέσα σε μια μέρα ήταν έτοιμη. Ο δήμαρχος είναι ενεργό μέλος του συλλόγου μας και με αυτή τη πρωτοβουλία ήθελε να τιμήσει την σημερινή ημέρα, τάσσοντάς την σε ένα διαφορετικό πλαίσιο εορτασμού».


«Λόγω της αναβολής των εκδηλώσεων στο νησί μας, σκεφτήκαμε ότι η συγκεκριμένη δράση μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τη παρουσία κόσμου και έτσι να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες διασποράς του κορωνοϊού» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σιγανός. Συνολικά στη δράση συμμετείχαν 31 δύτες και στο νερό μαζί τους βούτηξαν και παιδάκια, που ήθελαν να συμμετέχουν. «Προσκαλέσαμε ουσιαστικά τον κόσμο να γιορτάσει και να τιμήσει μαζί μας αυτή τη μέρα. Δεν χρειάζονταν 30 δύτες για να πραγματοποιηθεί η δράση».

Η συγκεκριμένη σημαία, τοποθετήθηκε κάθετα μέσα στην θάλασσα και όχι στην επιφάνεια. «Είναι υποβρύχια και τη χρησιμοποιήσαμε για να κάνουμε και φωτογράφηση μέσα από τον βυθό. Μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής εκδήλωσης, τη μαζέψαμε, αφενός γιατί είναι επικίνδυνη για την ναυσιπλοΐα, και αφετέρου η κίνησή μας ήταν συμβολική, δεν θέλαμε να την αφήσουμε στη θάλασσα. Την επιστρέψαμε στον δήμο» καταλήγει ο κ. Σιγανός.

Παρόμοια δράση είχε πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν, την 25η Μαρτίου του 2020 που είχε απλωθεί ξανά στη θάλασσα μια ελληνική σημαία 70 τ.μ.


Post Bottom Ad

Responsive Ads Here