Απειλές Ερντογάν για S400: Οι ΗΠΑ δεν ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Οκτωβρίου 25, 2020

Απειλές Ερντογάν για S400: Οι ΗΠΑ δεν ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν


Η Τουρκία δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τα πυραυλικά συστήματα S400 που αγόρασε από τη Ρωσία, όπως ξεκαθάρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την σημερινή (25.10.2020) στη Μαλάτεια.
“Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν. Μας είπατε να στείλουμε τους S-400 στη Ρωσία. Αλλά δεν είμαστε μια φυλή, είμαστε η Τουρκία”, είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Σε μια προσπάθειας ειρωνείας ο Τούρκος πρόεδρος πρότεινε στις ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις στην Άγκυρα, μια κίνηση που ο Λευκός Οίκος έχει δεσμευτεί επανειλημμένα να κάνει.Το υπουργείο Άμυνας για ΝΑΤΟ
Η Τουρκία αναμένει από το ΝΑΤΟ να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις έναντι των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 αντί να ασκεί κριτική σε σχέση με την αγορά αυτού του οπλισμού, δήλωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο.

«Η προσδοκία μας από τους φίλους και τους συμμάχους μας είναι να επικεντρωθούμε στη συζήτηση εναλλακτικών λύσεων στους S-400 και σε λογικά τεχνικά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν, αντί της ρητορικής που οδηγεί σε επιδείνωση των σχέσεών μας» ανέφερε η δήλωση.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η χώρα του είχε πραγματοποιήσει δοκιμές των παραπάνω συστημάτων στη Σινώπη, σημειώνοντας ότι αυτό είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο της σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες