Η 16χρονη που σκόρπισε τον τρόμο στο Σαν Ντιέγκο επειδή “μισούσε τις Δευτέρες”! - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 04, 2020

Η 16χρονη που σκόρπισε τον τρόμο στο Σαν Ντιέγκο επειδή “μισούσε τις Δευτέρες”!


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις με οδυνηρές συνέπειες έχει λάβει η οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, καθώς έχουν υπάρξει αρκετά περιστατικά σε σχολεία της χώρας, τα οποία προκαλούν μέχρι σήμερα αμηχανία στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Αξίζει κανείς να θυμηθεί την “Σφαγή στο λύκειο Κολουμπάιν” πριν από 20 χρόνια, η οποία θεωρήθηκε “η πιο θανατηφόρα ένοπλη επίθεση σε λύκειο στην ιστορία των ΗΠΑ.”

Δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε ένα τέτοιο περιστατικό, καθώς πριν από 41 χρόνια και συγκεκριμένα στις 29 Ιανουαρίου του 1979, η 16χρονη τότε Μπρέντα Σπένσερ σκόρπισε τον τρόμο στο Σαν Ντιέγκο, καθώς άνοιξε πυρ με ένα ημιαυτόματο όπλο 22 χιλιοστών με διόπτρα, σε ένα δημοτικό σχολείο, σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας εννέα.

Το πιο σοκαριστικό απ’ όλα είναι ότι το όπλο αυτό της το είχε χαρίσει ο πατέρα της ως δώρο Χριστουγέννων, ενώ το μόνο που είπε για να αιτιολογήσει την πράξη της στους αστυνομικούς που ήρθαν να τη συλλάβουν, ήταν ότι “Δεν μου αρέσουν οι Δευτέρες”.

Συγκεκριμένα, η ακριβής δήλωση της Μπρέντα ήταν ότι “Το έκανα για πλάκα. Δεν μου αρέσουν οι Δευτέρες. Αυτό μου έφτιαξε τη μέρα. Πρέπει να πηγαίνω τώρα. Πυροβόλησα ένα γουρούνι (αστυνομικό), νομίζω ότι θέλω κι άλλο. Το διασκεδάζω (εννοώντας τη σύλληψη). Δεν είχα κάποιο λόγο για αυτό, και είχε πλάκα, Ήταν σαν να πυροβολείς πάπιες στη λίμνη, (εννοώντας τα παιδιά) μοιάζανε σαν ένα κοπάδι από αγελάδες που στέκεται ακίνητο: ήταν πραγματικά εύκολος στόχος.”

Το χρονικό του μακελειού

Η Μπρέντα ήταν παιδί χωρισμένων γονιών και ζούσε με τον πατέρα της σε ένα μικρό σπίτι στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Απέναντι από το σπίτι τους υπήρχε ένα δημοτικό σχολείο, το οποίο λίγα χρόνια αργότερα θα γινόταν τόπος εγκλήματος.



Τα Χριστούγεννα του 1978, η Μπρέντα είχε ζητήσει από τον πατέρα της να της πάρει ως δώρο ένα ραδιόφωνο, ωστόσο αυτός προτίμησε να της χαρίσει ένα όπλο, καθώς την μάθαινε σκοποβολή, βάζοντας στην ουσία ο ίδιος το δάχτυλο της Μπρέντα στην σκανδάλη.

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 1979 η Μπρέντα ζήτησε από τον πατέρα της να μην πάει στο σχολείο γιατί δεν αισθανόταν πολύ καλά. Εκείνος την άφησε να μείνει στο σπίτι και η Μπρέντα πήρε το όπλο της και κατευθύνθηκε στο παράθυρο του δωματίου της από το οποίο είχε άμεση οπτική επαφή με την είσοδο του σχολείου.

Λίγο αργότερα άνοιξε πυρ εναντίον των ανυποψίαστων παιδιών που προσέρχονταν στο σχολείο. Συνολικά μέσα σε περίπου 20 λεπτά η Μπρέντα πυροβόλησε 36 φορές. Οι 11 από αυτές τις σφαίρες βρήκαν στόχο σκοτώνοντας δυο άτομα και τραυματίζοντας εννέα ακόμα!

Όταν οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στο σχολείο, εντόπισαν από που προέρχονταν τα πυρά και περικύκλωσαν το σπίτι της 16χρονης. Στην αρχή η Μπρέντα αρνιόταν να παραδοθεί, ωστόσο μετά από πιέσεις παραδόθηκε και συνελήφθη, προκαλώντας σοκ στους αστυνομικούς λόγω του νεαρού της ηλικίας της, αλλά και το γεγονός ότι ήταν εντελώς ατάραχη.

© Bettmann / Getty Images / Ideal Image



Λόγω της σοβαρότητας του εγκλήματος η Μπρέντα δικάστηκε ως ενήλικας και ακόμη βρίσκεται στην φυλακή.

Την ημέρα του μακελειού, ο τραγουδιστής των “Boomtown Rats” Μπομπ Γκεντολφ, έδινε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό και ξαφνικά ήρθε στον σταθμό η είδηση από το Σαν Ντιέγκο. Ο Μπομπ διάβασε την είδηση και του προξένησε τρομερή εντύπωση η απάθεια της 16χρονης, ενώ η φράση “I don’t like Mondays” του καρφώθηκε στο μυαλό και αποφάσισε να το κάνει τραγούδι.

Έτσι γεννήθηκε το τραγούδι “I don’t like Mondays”, το οποίο έγινε μεγάλη επιτυχία στην Βρετανία και μάλιστα για αρκετές εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες