Κορονοϊός: Δείτε το Νο1 τρόπο μετάδοσης – Τι πρέπει να κάνετε για να προστατευτείτε - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020

Κορονοϊός: Δείτε το Νο1 τρόπο μετάδοσης – Τι πρέπει να κάνετε για να προστατευτείτε


Ο κατάλληλος αερισμός των κλειστών χώρων και η κοινωνική αποστασιοποίηση, βοηθούν στην μείωση του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού
Σύμφωνα με νέα ανασκόπηση στοιχείων που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Annals of Internal Medicine, ο κορονοϊός που προκαλεί την επιδημία COVID-19, μεταδίδεται κυρίως μέσω των αερομεταφερόμενων μικροσταγονιδίων.
Επιπλέον, μια ξεχωριστή μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Indoor Air επιβεβαιώνει πως, όταν κάποιος τραγουδά σε κλειστό χώρο και δεν φοράει μάσκα εκτοξεύει εν αγνοία του μικροσταγονίδια που μεταφέρονται με τη βοήθεια του αέρα.
Με βάσ την πρώτη έρευνα ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται αγγίζοντας επιφάνειες, ελάχιστα είναι τα στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι η μετάδοση γίνεται μέσω αγγίγματος διαφόρων επιφανειών.
Με τους ερευνητές να τονίζουν ότι ο κατάλληλος αερισμός των κλειστών χώρων και η κοινωνική αποστασιοποίηση παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του SARS-CoV-2.
Αναφέρουν πως οι μουσικές εκδηλώσεις θα πρέπει να γίνονται σε ανοιχτούς και όχι κλειστούς χώρους. Και όταν δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, να υπάρχει μέριμνα για καλό εξαερισμό ώστε τα μολυσμένα μικροσταγονίδια να μην προλαβαίνουν να σχηματίσουν αερολύματα. Έτσι θα ανακοπεί όχι μόνο η μετάδοση του SARS-CoV-2 αλλά και όλων των ιογενών λοιμώξεων που προσβάλλουν το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα. Τέλος, υπενθυμίζουν ότι η χρήση μάσκας ακόμα και από τους τραγουδιστές όταν τραγουδούν και η τήρηση επαρκών αποστάσεων μπορούν να αποβούν σωτήρια.

«Η εισπνοή των μολυσμένων αερολυμάτων μέσω του ‘κοινού αέρα’ που μοιράζονταν στον χώρο όλοι οι παρευρισκόμενοι, ήταν η κύρια πηγή μετάδοσης του κορονοϊού», εξηγεί ο συγγραφέας της μελέτης Χοσε-Λουϊς Χιμένες, καθηγητής Χημείας στο Ινστιτούτο Έρευνας Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Κολοράντο.

tromaktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες