Θετική Ανατροπή με το Δώρο Χριστουγέννων 2020 - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 11, 2020

Θετική Ανατροπή με το Δώρο Χριστουγέννων 2020

Η χώρα έχει μπει και πάλι σε καραντίνα εδώ και μερικές ημέρας. Πέρα από το θέμα του εγκλεισμού, έντονη ανησυχία προκαλεί στους πολίτες τι θα γίνει σε οικονομικό επίπεδο. Ήδη τα περισσότερα καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο για όσο κρατήσει το δεύτερο lockdown με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να έχουν βγει σε αναστολή. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα μείνουν και χωρίς εισόδημα καθώς το κράτος θα τους πληρώσει με το ειδικό επίδομα. Μάλιστα αυτή τη φορά είναι και αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη φορά καθώς τα 800 ευρώ είναι για έναν μήνα και όχι για 45 μέρες.


Ένα σημαντικό ζήτημα είναι τι θα γίνει με το δώρο των Χριστουγέννων. Ειδικότερα αν σκεφτεί κανείς ότι, υπό κανονικές συνθήκες, η καραντίνα θα τελειώσει λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Εργασίας πρόκειται να δώσει στους εργαζόμενους όλες τις απώλειες για το δώρο Χριστουγέννων. Με λίγα λόγια αυτό σημαίνει ότι εργαζόμενος με μισθό 800 ευρώ που τέθηκε σε αναστολή για τρεις μήνες θα πάρει δώρο Χριστουγέννων κανονικά τα 800 ευρώ. Επομένως ο εργοδότης θα καταβάλλει τους 5 μήνες που αντιστοιχούν στο ποσό των 515 ευρώ και το κράτος θα καταβάλλει το υπόλοιπο δηλαδή 275 ευρώ. svg%3E


Πληρωμές με βάση των μισθό και όχι την αναστολή

Με βάση όλα τα παραπάνω το κράτος θα πληρώσει το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής της σύμβασης εργασίας με βάση τον ονομαστικό μισθό και όχι την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ή 800 ευρώ για τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται Δώρα Εορτών.


Για τον υπολογισμό του ποσού των Δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Έτσι, οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο που αναφέραμε δηλαδή από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους, δικαιούνται ολόκληρο το Δώρο που είναι ίσο με ένα (1) μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.






Πηγή: https://www.pagenews.gr/2020/11/11/oikonomia/anatropi-me-to-doro-xristougennon-2020/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες