«Ερήμωσε» η Αθήνα με τον περιορισμό κυκλοφορίας- Οι πρώτες εικόνες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 13, 2020

«Ερήμωσε» η Αθήνα με τον περιορισμό κυκλοφορίας- Οι πρώτες εικόνες

Από τις 21.00 το βράδυ της Παρασκευής, τέθηκε σε ισχύ σε όλη τη χώρα, ο περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών, έως τις 5:00 το πρωί, στα πλαίσια των μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας του κοροναϊού.

Στο χρονικό διάστημα αυτό (21.00-05.00) επιτρέποντα οι μετακινήσεις αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Οι πρώτες εικόνες από τη βραδινή Αθήνα, είναι ενδεικτικές. Οι δρόμοι έχουν ερημώσει, ελάχιστοι κυκλοφορούν, ενώ έλεγχοι γίνονται τόσο σε πεζούς, όσο και σε επιβάτες σε ΜΜΜ και σε διερχόμενα αυτοκίνητα.


Δείτε τις εικόνες:

Σημειώνεται ότι οι μετακινήσεις κατά τις συγκεκριμένες ώρες γίνονται με βεβαίωση εργαζομένου αν η μετακίνηση πραγματοποιείται για λόγους εργασίας ή με αποστολή SMS ή έντυπη βεβαίωση κατ' εξαίρεση μετακίνησης, αν πρόκειται για μετακινήσεις για λόγους υγείας (με sms με τον κωδικό 1) ή για κίνηση με το κατοικίδιο (sms με τον κωδικό 6).


Κατά αντιστοιχία προσαρμόζεται και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων, των φαρμακείων, των συνεργείων αυτοκινήτων, τα οποία θα κλείνουν πλέον όλα στις 20.30 το βράδυ.

Σχετικά με την εστίαση η παράδοση κατ' οίκον (delivery) επιτρέπεται και μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι το κλείσιμο των καταστημάτων που παρέχουν αυτή την υπηρεσία. Επίσης, επιτρέπεται και η παραλαβή από τα καταστήματα (take away), η οποία όμως δεν μπορεί να αποτελεί τον βασικό λόγο μετακίνησης και γίνεται μόνο στο πλαίσιο ενός από τους προβλεπόμενους λόγους κατ' εξαίρεσης μετακίνησης.




 




Πηγή: https://www.news.gr/ellada/article/2411329/lockdown-erimose-i-athina-me-ton-periorismo-kikloforias-i-protes-ikones.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες