Σενάριο-εφιάλτης: Κίνδυνος για το 30% όσων είναι άνω των 60 - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2020

Σενάριο-εφιάλτης: Κίνδυνος για το 30% όσων είναι άνω των 60

Σε μια δραματική προειδοποίηση προχώρησε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σχετικά με την επικινδυνότητα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα. Όπως μετέφερε ο ανταποκριτής του Open από το Βερολίνο Παντελής Βαλασόπουλος, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι πάνω από το 30% του πληθυσμού της Γερμανίας ανήκει σε ομάδες υψηλού κινδύνου και κινδυνεύει να πεθάνει αν νοσήσει από κορονοϊό.



Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα Καγκελάριος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πολύ σοβαρή. Το 30% του πληθυσμού της Γερμανίας είναι υψηλού κινδύνου αφού είναι άνω των 60 χρόνων, χωρίς να υπολογίσουμε τα άτομα με χρόνιες ασθένειες». Αυτό πρακτικά σημαίνει, σύμφωνα με την κυρία Μέρκελ, ότι «μπορεί να μολυνθεί ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού και ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είναι επικίνδυνο στο τέλος να καταλήξει».



Σύμφωνα με τον Παντελή Βαλασόπουλο, παρά τις  προειδοποιήσεις της, η Άνγκελα Μέρκελ δεν κατάφερε να τιθασεύσει τους πρωθυπουργούς των γερμανικών κρατιδίων στη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, καθώς δεν πάρθηκαν νέα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού στη χώρα.  Η σύνοδος αναβλήθηκε, με αποτέλεσμα ο γερμανικός Τύπος να αναφέρει ότι «η κατάσταση έχει  ξεφύγει από τα χέρια της καγκελαρίου, τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν».


Παρόλα αυτά, την Τρίτη ανακοινώθηκαν τα 6 κέντρα μαζικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με τη Γερμανίδα υπουργό Υγείας, δεν αποκλείεται οι εμβολιασμοί να αρχίσουν στη χώρα ακόμα και μέσα στον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με το πλάνο της γερμανικής κυβέρνησης, πρώτα το  Βερολίνο θα πάρει 400.000 εμβόλια, ενώ πρώτοι θα εμβολιαστούν όσοι είναι άνω των 70 ετών. 






Πηγή: https://www.ethnos.gr/kosmos/133569_senario-efialtis-kindynos-gia-30-oson-einai-ano-ton-60-sti-germania
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες