Πολυτεχνείο: Τετραήμερη απαγόρευση όλων των δημοσίων συναθροίσεων, βαριά πρόστιμα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Νοεμβρίου 15, 2020

Πολυτεχνείο: Τετραήμερη απαγόρευση όλων των δημοσίων συναθροίσεων, βαριά πρόστιμα


Με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύτηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου οι δημόσιες συναθροίσεις σε όλη την επικράτεια εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου. Η απόφαση επικαλείται την ανάγκη αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ισχύει από σήμερα τα ξημερώματα μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης.
Αργά το βράδυ του Σαββάτου εκδόθηκε η απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη για την απαγόρευση όλων των δημόσιων συναθροίσεων σε όλη την Ελλάδα, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, η οποία προβλέπει πρόστιμα μέχρι και 5.000 ευρώ για όσους την παραβιάσουν, ανεξαιρέτως, είτε ως διοργανωτές, είτε ως συμμετέχοντες σε οποιαδήποτε συνάθροιση, άνω των τεσσάρων ατόμων.
Η απαγόρευση ισχύει από τις 6 το πρωί σήμερα, 15 Νοεμβρίου, έως την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, στις 9 το βράδυ.
Σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ που εκδόθηκε για την απαγόρευση αναφέρεται:
«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.
Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

• διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

• διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Δείτε το ΦΕΚ

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε ανακοινώσει πως η πορεία για το Πολυτεχνείο δεν θα γίνει.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. έκανε εφόδους στο Πολυτεχνείο και στην Πολυτεχνειούπολη και προχώρησε συνολικά σε 91 συλλήψεις.
ΚΚΕ: Μνημείο αυταρχισμού, οι απαγορεύσεις θα ακυρωθούν στην πράξη από το λαϊκό κίνημα

«Η κυβερνητική απαγόρευση συναθροίσεων για πάνω από 4 άτομα «καθ’ άπασαν την επικράτειαν», όχι μόνο αποτελεί ένα ακόμη μνημείο αυταρχισμού, πέρα από οποιονδήποτε υγειονομικό κανόνα, αλλά επιβεβαιώνει και την πρόθεση της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί, μόνο ως πρόσχημα, την πανδημία για να περάσει τον αντιδραστικό της σχεδιασμό, στην υπηρεσία της στυγνής δικτατορίας των μονοπωλίων.
Αυτές οι απαγορεύσεις θα ακυρωθούν στην πράξη από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, που ξέρει και να παλεύει και να τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας, πολύ καλύτερα από την κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες