«Βόμβα» Πέτσα για απαγόρευση κυκλοφορίας και τα Χριστούγεννα - AGIOI THEODOROI

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, Νοεμβρίου 28, 2020

«Βόμβα» Πέτσα για απαγόρευση κυκλοφορίας και τα Χριστούγεννα

Κάθετος ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το πρωί του Σαββάτου ως προς την απαγόρευση κυκλοφορίας κατά την περίοδο των γιορτών.


  

«Ένα είδους απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα, νομίζω ότι είναι μονόδρομος», τόνισε ο κ. Στέλιος Πέτσας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, αναφέροντας παράλληλα ότι πολύ δύσκολα θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το επόμενο διάστημα αλλά και κατά την περίοδο των γιορτών.


Όπως αποκάλυψε ωστόσο, η κυβέρνηση υπολογίζει να ανοίξει την οικονομική δραστηριότητα πριν από τις γιορτές. Ωστόσο, τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τη στάση όλων μας.«Μπορούν όλοι να γίνουν ήρωες, τηρώντας τα μέτρα», είπε ο κ. Πέτσας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει έκκληση στους πολίτες να μην εφησυχάζουν. Σημείωσε δε, ότι φαίνεται να πέφτει ο αριθμός μετάδοσης.


Σχετικά με το τι θα ανοίξει πρώτα στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το πιο ασφαλές είναι να ανοίξει η εκπαίδευση, καθώς δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει διασπορά στα σχολεία. Στη συνέχεια εξετάζεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ αργότερα οι υπόλοιπες δραστηριότητες, σταδιακά. Τόνισε όμως πως προϋπόθεση για το σταδιακό άνοιγμα είναι είναι να πέφτουν τα κρούσματα.


Αποκάλυψε δε πως οι κρίσιμες ημερομηνίες για λήψη αποφάσεων είναι οι 7, 14 και 21 Δεκεμβρίου.


«Όλα σταθμίζονται και ανάλογα με την εισήγηση των ειδικών», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας πως «ο εφησυχασμός είναι ο εχθρός».


Στη συνέχεια είπε ότι οι περιοχές με μεγάλες τοπικές γιορτές, όπως η Πάτρα, θα πρέπει να προσέξουν μη γίνουν εστίες μόλυνσης.


Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1141448/lockdown-vomva-petsa-apagoreysi-kykloforias-kai-ta-xristoygenna
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here