Αγία Βαρβάρα: Την σκότωσαν γιατί ήθελαν να ζήσουν χωρίς φόβο τον έρωτά τους - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 12, 2020

Αγία Βαρβάρα: Την σκότωσαν γιατί ήθελαν να ζήσουν χωρίς φόβο τον έρωτά τους


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το φονικό στην Αγία Βαρβάρα που συγκλόνισε το πανελλήνιο αφού είχε πρωταγωνιστές τρια ανήλικα παιδιά και θύμα τους μια 50χρονη γυναίκα που δολοφονήθηκε βάναυσα στον ύπνο της.
Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα, έτρεμε στην ιδέα ότι η 15χρονη κόρη της μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και ανά πάσα στιγμή να βρεθεί μ’ ένα μωρό στην αγκαλιά της. Και μάλιστα με πατέρα και σύντροφο τον 17χρονο τον οποίο και είχε εγκαταστήσει η νεαρή με το “έτσι θέλω” μέσα στο μοιραίο διαμέρισμα της Αγίας Βαρβάρας. Αυτό τον «πόνο» της είχε εκμυστηρευτεί η ίδια η 50χρονη σε γειτόνισσά της, βλέποντας την κόρη της με την προτροπή του 17χρονου να εγκαταλείπει ακόμη και το σχολείο της.
Ήθελαν να «κλεφτούν» αλλά σκεφτόταν το οικονομικό …

Τα περισσότερα στοιχεία πάντως που αποκαλύπτονται από τις καταθέσεις των τριών ανηλίκων για το άγριο φονικό στην Αγία Βαρβάρα, συγκλίνουν πως αυτό έγινε γιατί η 15χρονη κόρη και ο 17χρονος ήθελαν να ζήσουν ανενόχλητοι τον έρωτά τους και όχι επειδή η 50χρονη κακοποιούσε την κόρη της. Το ζευγάρι, αρχικά είχε σκεφτεί να «κλεφτεί» αλλά υπολόγισαν πως αυτό δεν τους συνέφερε αφού χρειαζόταν αρκετά χρήματα για να βρουν δικό τους σπίτι και να συντηρηθούν. Έτσι και με δεδομένο ότι η μητερα της διαφωνούσε έντονα μ’ αυτή τη σχέση, δεν βρήκαν άλλη λύση από το να την σκοτώσουν ζητώντας την βοήθεια του 16χρονου από το Λουτράκι που φέρεται να κρατούσε την πεταλούδα-μαχαίρι.
Της έφερε τον ανήλικο εραστή στο σπίτι για συγκατοίκηση

Η μάνα, είχε τέτοια πίεση απ’ την ανήλικη κόρη της που αναγκάστηκε να αποδεχτεί και την συγκατοίκηση του 17χρονου μέσα στο ίδιο σπίτι. Ωστόσο βλέποντας πως η κόρη της έχει παρατήσει ακόμη και το σχολείο της, της υπενθύμιζε συνεχώς σε έντονους τόνους πως δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για εκείνη. Έτσι το ζευγάρι οδηγήθηκε στην απόφαση για τη φρικτή δολοφονία, αποσκοπώντας και στις 10.000 ευρώ που είχε φυλάξει η 50χρονη από την πώληση ενός τζιπ που είχε στην κατοχή όσο ζούσε ο σύζυγός της.

Άκουγε να δολοφονούν τη μάνα της απ’ το διπλανό δωμάτιο

Οι διαδοχικές ομολογίες των νεαρών συγκλονίζουν και ειδικά η στιγμή που η 15χρονη άκουγε απ’ το δίπλα δωμάτιο να σκοτώνουν τη μάνα της.
«Ήμουν καθισμένη στο κρεβάτι μου και άκουγα τις φωνές της μάνας μου, τα βογκητά την ώρα που προσπαθούσε να ξεφύγει και την μαχαίρωναν. Ήθελα κι εγώ να την σκοτώσω αλλά δεν είχα την ψυχική δύναμη να το κάνω, γι αυτό ζητήσαμε τη βοήθεια του παιδιού απ’ το Λουτράκι. Αργά το βράδυ, στην αρχή ήμουν μόνη στο διαμέρισμα αλλά όταν ήρθαν τα δυο αγόρια, είχαμε συνεννοηθεί και πήγαν κατευθείαν στο δωμάτιο της μαμάς μου, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Εγώ επειδή ήξερα τι θα γίνει, έκατσα στο δωμάτιό μου, στο κρεβάτι μου και έτρεμα … Λίγο αργότερα άκουσα την μαμά μου να ουρλιάζει και για 2-3 λεπτά περίπου ακουγόταν φασαρία. Μετά από λίγο δεν ακουγόταν φασαρία και οι δυο τους ήρθαν στο δωμάτιό μου. Μου είπαν ότι τελείωσαν όλα … Κατάλαβα ότι η μαμά μου πέθανε. Εγώ δεν είδα τι έγινε μέσα στην κρεβατοκάμαρα, ούτε ήθελα να πάω εκεί που ήταν το πτώμα».
Ο άγριος τσακωμός η αιτία

Βέβαια η ίδια ρίχνει το βάρος στην συμπεριφορά της μητέρας της λέγοντας ότι:

«Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, είχαμε τσακωθεί πολύ άγρια. Όταν της ζητούσα χρήματα με τον φίλο μου για να βγούμε έξω πάντα αυτό γινόταν. Δεν μας έδινε, μέχρι που άπλωσε χέρι πάνω μου και με έριξε στον καναπέ βρίζοντας. Ήταν και ο φίλος μου στο σπίτι, μπορεί και να σας το βεβαιώσει. Και ήταν τότε που αποφασίσαμε πως έπρεπε να βρούμε μια λύση, δεν μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν μπορούσα άλλο να ζούσαμε έτσι γι αυτό και αποφασίσαμε μαζί πως η μοναδική λύση θα ήταν να την δολοφονήσουμε …»
Ατάραχος στο φόνο ο 17χρονος

Ο φίλος της 15χρονης, που είναι από τη Ρουμανία, αλλά γεννήθηκε στην Ελλάδα, περιέγραψε μάλιστα αναλυτικά τη σκηνή όταν ο 16χρονος πήγε να παρατήσει στη μέση την φρικτή δολοφονία. Του είπα «τι κάνεις ρε μ…, που πας να φύγεις; Τώρα που αρχίσαμε …»! Πιο συγκεκριμένα είπε: «Η 50χρονη ξύπνησε τρομαγμένη, μόλις χύμηξα να της βάλω το μαξιλάρι στο πρόσωπο για να μην ακούγονται οι φωνές της και όσο ο 15χρονος θα την μαχαίρωνε. Ο φίλος μας φοβήθηκε και πήγε να την κοπανήσει τρέχοντας, όμως εγώ τον σταμάτησα και τον πέταξα πάλι στο κρεβάτι. Εγώ μάλιστα ανέβηκα με τα παπούτσια πάνω στο κρεβάτι για να ασκώ μεγαλύτερη πίεση στο μαξιλάρι όσο η γυναίκα αντιστεκόταν…»
Η διαφωνία για να κάψουν το πτώμα

Ο τρίτος καταζητούμενος της υπόθεσης που παραδόθηκε στην Ελληνική Αστυνομία υποστήριξε πως ο ίδιος μαζί με την 15χρονη και τον Ρουμάνο σύντροφό της σκόπευαν να κάψουν το πτώμα της 50χρονης ή να βάλουν φωτιά στο σπίτι όμως διαφώνησαν. Ο ανήλικος παραδόθηκε τη Δευτέρα το βράδυ και φέρεται να είναι αυτός που κατάφερε πολλαπλές μαχαιριές στην 50χρονη, την οποία είχε ακινητοποιήσει φράζοντας το πρόσωπο της με ένα μαξιλάρι ο 17χρονος Ρουμάνος. Ο ίδιος ωστόσο υποστηρίζει οτι δεν συμμετείχε στο έγκλημα αλλά πήγε μετά για να βοηθήσει στην απόκρυψη του πτώματος. Σύμφωνα με τη δικογραφία όλοι τους έμειναν όλο το βράδυ στο ματωμένο διαμέρισμα της Αγίας Βαρβάρας με το πτώμα της άτυχης γυναίκας αναζητώντας τον τρόπο για να το εξαφανίσουν. Οι κατηγορούμενοι είχαν τοποθετήσει την 50χρονη, αφού είχαν δέσει χειροπόδαρα, μέσα σε ένα σεντόνι και κουβέρτες, προκειμένου να την μεταφέρουν με σκοπό την εξαφάνιση της σορού και το κάψιμο, κάτι που τελικά δεν έκαναν.
Η φυγή στη Ρουμανία που δεν ολοκληρώθηκε

Μόλις ξημέρωσε, έφυγαν τελικά από το σπίτι παίρνοντας μόνο την κάρτα ανάληψης μετρητών και αφού έβγαλαν 500 ευρώ πήγαν και οι τρεις με το ΚΤΕΛ στις Σέρρες, για καταλήξουν μέσω Βουλγαρίας στη Ρουμανία. Το ίδιο βράδυ προσπάθησαν να διανυκτερεύσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο όμως έκανε πολύ κρύο και ο 16χρονος Έλληνας από το Λουτράκι έφυγε αναζητώντας ένα πιο ζεστό κατάλυμα. Όμως όταν οι άλλοι δύο έπεσαν λίγες αργότερα σε έλεγχο της ΔΙ.ΑΣ για τα μέτρα Covid 19 και αποκαλύφθηκε η υπόθεση, ο 16χρονος πήρε τηλέφωνο τη μητέρα του στο Λουτράκι και της είπε να πάει να τον πάρει από τις Σέρρες. Έτσι και την Δευτέρα παραδόθηκε στις αρχές και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής για να δώσει τη δική του εκδοχή των πραγμάτων για τη σφαγή της 50χρονης γυναίκας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες