Κορονοϊός – Ένοπλες Δυνάμεις: Πολύτιμη βοήθεια στην Πολιτεία – Θωρακισμένες Μονάδες και Σχολές - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Νοεμβρίου 14, 2020

Κορονοϊός – Ένοπλες Δυνάμεις: Πολύτιμη βοήθεια στην Πολιτεία – Θωρακισμένες Μονάδες και Σχολές


Ελάχιστα τα κρούσματα – Διάθεση ΜΕΘ, δωματίων και νοσηλευτικού προσωπικού στο Σύστημα Υγείας – «Καμία ανησυχία, αλλά και κανένας εφησυχασμός»
Άμεση, πολυδιάστατη και κυρίως πολύτιμη και αποτελεσματική είναι η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.
Σε αυτή τη δύσκολη περίσταση για τη Χώρα μας, όπου οι αντοχές όλων μας δοκιμάζονται, οι Ένοπλες Δυνάμεις δείχνουν και πάλι πως πέρα από την προάσπιση της εδαφικής μας κυριαρχίας, στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια της Πολιτείας για ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη, το ΓΕΕΘΑ, κατόπιν εγκρίσεως του υπουργείου Άμυνας και του υπουργού κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, διέθεσε στο Σύστημα Υγείας αριθμό κλινών ΜΕΘ και δωματίων στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δώσει «ανάσα» στα υπόλοιπα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας.

Υπενθυμίζουμε επίσης πως από την αρχή της πανδημίας οι στρατιωτικοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν τεθεί στη διάθεση του ΕΣΥ, με στόχο να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία.
Ελάχιστα τα κρούσματα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τα τελευταία 24ωρα ήρθαν στο φως δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αύξηση των κρουσμάτων σε στρατιωτικές Μονάδες και στρατιωτικές Σχολές. Κατ’ αρχάς θα πρέπει να τονίσουμε πως καμία χώρα στον κόσμο δεν δημοσιεύει, για προφανείς λόγους, τα στοιχεία των κρουσμάτων που υπάρχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις τους. Για παράδειγμα, άκουσε ποτέ κανείς για το πόσα κρούσματα κορονοϊού υπάρχουν στις γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις; Στις αμερικανικές, στις γερμανικές; Για Τουρκία, ας μην το συζητήσουμε καν… το καθεστώς Ερντογάν δεν δίνει τα στοιχεία για το πόσοι νοσούν στο γενικό πληθυσμό, θα δώσει για τις Ένοπλες Δυνάμεις;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ωστόσο, τα κρούσματα στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ελάχιστα, σε σχέση και με τον αριθμό των δεκάδων χιλιάδων στελεχών που υπηρετούν, αλλά και σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Στις στρατιωτικές Σχολές οι σπουδαστές είναι εσώκλειστοι και διενεργούνται συνεχώς τεστ, ενώ αν εντοπιστεί κρούσμα απομονώνεται και παρακολουθείτε στενά από τους ιατρούς της Μονάδας.

Ανάλογοι αυστηροί έλεγχοι διενεργούνται και στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων. Οι στρατιώτες, πριν εισέλθουν στο χώρο του στρατοπέδου υποβάλλονται σε rapid tests και όσοι είναι θετικοί απομονώνονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Σε όλα τα στρατόπεδα τηρούνται κατά γράμμα οι εντολές του ΕΟΔΥ, ενώ το ΓΕΕΘΑ έχει δώσει επιπλέον διαταγές για αντιμετώπιση της διασποράς εντός των Μονάδων.
«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία, αλλά δεν υπάρχει και εφησυχασμός», τονίζουν με νόημα στρατιωτικές πηγές.
«Θωρακισμένες»

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν βγει αλώβητες μέχρι στιγμής από το κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, με ελάχιστα κρούσματα σε όλη τη χώρα.

Ταχύτατα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά θωράκισαν τα στρατόπεδα και τις στρατιωτικές σχολές προχωρώντας στη λήψη ενδεδειγμένων μέτρων, ακολουθώντας πάντοτε πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων.

Όλα τα στρατόπεδα, οι σχολές και τα φυλάκια έχουν απολυμανθεί ενώ τα «ύποπτα» κρούσματα απομονώνονται αμέσως και μπαίνουν σε καραντίνα.

Ταυτόχρονα, το ΓΕΕΘΑ και τα επιτελεία των Κλάδων συνεισφέρουν με κάθε τρόπο στην υγειονομική θωράκιση της χώρας προσφέροντας εξειδικευμένο προσωπικό και κατάλληλα μέσα.

Υπενθυμίζουμε πως τα στρατιωτικά εργοστάσια μπήκαν από την πρώτη στιγμή στη «μάχη» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού παράγοντας μάσκες και αντισηπτικά.
Τα αποτελέσματα των μέτρων που ελήφθησαν είναι άκρως εντυπωσιακά και τιμητικά, μιας και τα κρούσματα στις σχολές και τα στρατόπεδα είναι ελάχιστα και χωρίς να διατρέξει κανείς τον παραμικρό κίνδυνο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες