Μαλλιά Ηλικία: Τι να κάνετε για να κρύβετε χρόνια - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Νοεμβρίου 10, 2020

Μαλλιά Ηλικία: Τι να κάνετε για να κρύβετε χρόνια


Μαλλιά Ηλικία: Οι περισσότερες γυναίκες όσο εξοικειωμένες κι αν είναι με το πέρασμα του χρόνου, με διάφορους τρόπους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ή να καλύψουν τα σημάδια που αφήνει πάνω τους. Με ιδιαιτέρως προσεγμένη προσωπική φροντίδα, τα ίχνη που αφήνει στο πρόσωπό μας, κυρίως, αντιμετωπίζονται. Ωστόσο, τι γίνεται με το κεφάλαιο μαλλιά; Πώς μπορούμε να τα διαχειριστούμε ώστε να μην μας μεγαλώνουν;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, λοιπόν, το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε στα μαλλιά μας και μας δείχνουν μεγαλύτερες είναι η επιλογή του χρώματος. Το κλειδί για το χρώμα καθώς μεγαλώνουμε δεν είναι άλλο από την απαλότητα. Το συμπαγές και σκοτεινό χρώμα από την ρίζα μέχρι την άκρη των μαλλιών είναι πιθανότατα πολύ σκληρό για να το υποστηρίξουμε από ένα σημείο και μετά, γι αυτό και το μπαλαγιάζ, το οποίο αναμειγνύει τα χρώματα και κάνει τα μαλλιά να μοιάζουν ελεύθερα και όχι στημένα, αποτελεί μια καλή επιλογή. Επίσης, το χρώμα στα μαλλιά σας πρέπει να φαίνεται ανάλαφρο καθώς μεγαλώνετε, κάτι που επιτυγχάνεται με τις επισκέψεις για την βαφή τους στο κομμωτήριο. Όσες τα βάφετε μόνες στο σπίτι το χρώμα που επιλέγετε μοιάζει να συσσωρεύεται κάνοντας τα μαλλιά σας να φαίνονται πυκνά, κάτι που σας προσθέτει επιπλέον χρόνια




Συχνά λάθη στα μαλλιά που σε δείχνουν μεγαλύτερη
Τα μακραίνεις υπερβολικά

Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε όλες καθώς νομίζουμε ότι τα μακρυά μαλλιά είναι πιο σέξι. Μπορεί το μήκος των μαλλιών να σε βγάζει από τη δύσκολη θέση, επιτρέποντάς σου να υιοθετείς διάφορα hair looks, όμως δεν σημαίνει ότι ταιριάζει σε όλες. Αντιθέτως, οι γυναίκες με κοντά μαλλιά θεωρούνται πιο γοητευτικές και με αυτοπεποίθηση ενώ το σωστό κούρεμα ξέρεις να «κλέβει» χρόνους τονίζοντας σημεία όπως ο σβέρκος, καλύπτοντας περίτεχνα τον λαιμό.

Η λανθασμένη απόχρωση χρώματος

Η σωστή επιλογή χρώματος ανάλογα με την επιδερμίδα, το στυλ και τον χαρακτήρα αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο. Όμως το πιο κοινό λάθος που κάνουν οι γυναίκες είναι να επιλέγουν πολύ ανοιχτές αποχρώσεις ξανθού, οι οποίες εν τέλει δείχνουν την επιδερμίδα πολύ χλωμή, σχεδόν άρρωστη, με αποτέλεσμα να υπερτονίζονται λεπτές γραμμές και ατέλειες.






Από πότε έχεις να αλλάξεις κούρεμα;

Οι τάσεις στο κούρεμα αλλάζουν κάθε χρόνο. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι πρέπει κι εσύ να αλλάζεις κουπ κάθε τόσο, ωστόσο δεν είναι κακό να ανανεώνεσαι, τολμώντας καμιά φορά και ριζικές αλλαγές. Έτσι, όχι μόνο θα νιώσεις εσύ καλύτερα, αλλά θα καμουφλάρεις και έξτρα χρόνια!

• Μην αντιγράφεις τους κομμωτές, αλλά εφάρμοσε το δικό σου στυλ
Το συμπαγές και σκοτεινό χρώμα από την ρίζα μέχρι την άκρη των μαλλιών είναι πιθανότατα πολύ σκληρό για να το υποστηρίξουμε από ένα σημείο και μετά, γι’ αυτό και το μπαλαγιάζ, το οποίο αναμειγνύει τα χρώματα και κάνει τα μαλλιά να μοιάζουν ελεύθερα και όχι στημένα, αποτελεί μια καλή επιλογή. Επίσης, το χρώμα στα μαλλιά σας πρέπει να φαίνεται ανάλαφρο καθώς μεγαλώνετε, κάτι που επιτυγχάνεται με τις επισκέψεις για την βαφή τους στο κομμωτήριο. Όσες τα βάφετε μόνες στο σπίτι το χρώμα που επιλέγετε μοιάζει να συσσωρεύεται κάνοντας τα μαλλιά σας να φαίνονται πυκνά, κάτι που σας προσθέτει επιπλέον χρόνια.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες