Ραγδαίες εξελίξεις με το εμβόλιο του κορονοϊού: Πότε έρχεται στην Ελλάδα και πόσο θα κοστίζει - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020

Ραγδαίες εξελίξεις με το εμβόλιο του κορονοϊού: Πότε έρχεται στην Ελλάδα και πόσο θα κοστίζει

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, καθώς μετά τις ανακοινώσεις της Pfizer η Moderna έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δικού της εμβολίου δημιουργώντας συγκρατημένη αισιοδοξία στην παγκόσμια κοινότητα ενόψει των πολύ δύσκολων εβδομάδων που έρχονται.


  

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, υποστήριξε στην ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, πως εφόσον τα εμβόλια λάβουν άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, τότε η Ελλάδα θα είναι σε θέση να ξεκινήσει εμβολιασμούς από τον Ιανουάριο.


Την ίδια ώρα ρεπορτάζ του MEGA αναφέρει ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα θα έρθουν γύρω στα Χριστούγεννα. Όπως τονίζεται, στο ρεπορτάζ αναμένονται περίπου 200.000 δόσεις.



Πρόκειται να εμβολιαστούν αρχικά 100.000 άνθρωποι (100.000 επί δύο δόσεις), όλοι θα ανήκουν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας.


Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το MEGA, μόνο για τους υγειονομικούς η παρτίδα δεν θα σπάσει, και οι δύο δόσεις θα πάνε σε εκείνους.


Περίπου 1 με ενάμιση μήνα μετά, θα ακολουθήσουν και οι επόμενες παρτίδες.


Εκεί, πλέον θα ακολουθηθεί η διαδικασία που έχει γίνει γνωστή, δηλαδή με βάση τη σειρά προτεραιότητας, πρώτα οι ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια οι υπόλοιποι πολίτες, θα πηγαίνουν στα ειδικά κέντρα εμβολιασμού για να κάνουν την πρώτη παρτίδα του εμβολίου.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο στόχος είναι μέχρι το Πάσχα να έχει εμβολιαστεί μέχρι και το 50% του πληθυσμού της Ελλάδας.


Πόσοι πρέπει να εμβολιαστούν στην Ελλάδα για να επανέλθουμε στην κανονικότητα

Σύμφωνα με τον Μανώλη Δερμιτζάκη, καθηγητή ιατρικής πανεπιστημίου της Γενεύης, αν ένα 70% του πληθυσμού εμβολιαστεί και η αποτελεσματικότητα είναι υψηλή, θα μπορέσουμε σύντομα να γυρίσουμε σε μια καθημερινότητα πιο υποφερτή, ωστόσο «θα πρέπει να προσέχουμε».


Εμβόλιο Moderna: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Την Δευτέρα Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε στο Reuters ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να προχωρήσει σε συμφωνία με την φαρμακευτική προκειμένου να προμηθευτεί εκατομμύρια δόσεις του εν λόγω εμβολίου. Μάλιστα, ο αξιωματούχος αποκάλυψε, σύμφωνα πάντα με το Reuters, ότι η τιμή του εμβολίου της Moderna εντός της Ευρωπαϊκή Ένωσης θα είναι 25 δολάρια.


H ανακοίνωση της Moderna, για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά της Covid - 19<, που αγγίζει το 95%, σκόρπισε ξανά ελπίδες στην παγκόσμια κοινότητα.


Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δυο εμβόλια με πάρα πολύ υψηλό δείκτη αποτελεσματικότητας κατά του κορονοϊού.


Το εμβόλιο της Pfizer έχει 90%, ενώ η Moderna ανακοίνωσε 95% αποτελεσματικότητα.


Εξελίξεις αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να ολοκληρώσει τις συμφωνίες της και να καλύψει τις ανάγκες της για εμβόλια το συντομότερο δυνατό.



Διαφορές και ομοιότητες Pfizer - Moderna

Η τεχνολογία του εμβολίου της Moderna βασίζεται στην έγχυση γενετικού κώδικα του κορονoϊού στο ανθρώπινο σώμα. Έτσι, ξεκινάει μια διαδικασία παραγωγής πρωτεϊνών του ιού από τον οργανισμό, όχι όμως του ίδιου του ιού.


Η ύπαρξη των πρωτεϊνών στο σύστημά μας θα το «εκπαιδεύσει» να αναγνωρίζει και να μάχεται τον ιό, σε περίπτωση μόλυνσή του από αυτόν.


Η προστασία που φαίνεται να παρέχουν, σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές, είναι επίσης περίπου στα ίδια επίπεδα, με το εμβόλιο της Moderna να εμφανίζει μέχρι στιγμής ελαφρύ πλεονέκτημα.


Το εμβόλιο της Moderna, ωστόσο, φαίνεται να είναι ευκολότερο στην συντήρηση, καθώς διατηρείται σε σταθερή κατάσταση στους -20 βαθμούς Κελσίου έως και 6 μήνες, και μπορεί να διατηρηθεί σ’ ένα συμβατικό ψυγείο για έως και έναν μήνα.


Το εμβόλιο της Pfizer, από την άλλη, μακροχρόνια πρέπει να συντηρείται στους -75 βαθμούς Κελσίου, και μπορεί να διατηρηθεί σε απλό ψυγείο έως και 5 ημέρες.






Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1137529/ragdaies-oi-exelixeis-me-to-emvolio-toy-koronoioy-pote-erxetai-stin-ellada-kai-poso-tha-kostizei
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες