Στην επίταξη δύο κλινικών στη Θεσσαλονίκη προχώρησε το Υπουργείο Υγείας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2020

Στην επίταξη δύο κλινικών στη Θεσσαλονίκη προχώρησε το Υπουργείο Υγείας

Στην επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στην Θεσσαλονίκη προχώρησε το υπουργείο Υγείας μετά και την λήξη της προθεσμίας που είχε δώσει η κυβέρνηση στους κλινικάρχες προκειμένου να συνδράμουν εθελοντικά στην μάχη κατά της πανδημίας.


  

Πρόκειται για τη Γενική κλινική Λυσίμαχος του προέδρου των ιδιωτικών κλινικών Γρηγόρη Σαραφιανού και την Euromedica Θεσσαλονίκης.


Όπως σημείωνε στο ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος του Newsbomb.gr, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά την εφαρμογή της καθολικής επίταξης, βάσει του σχετικού νόμου, την μπαγκέτα της διοίκησης αναλαμβάνει ο επικεφαλής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Ανάλογα με τις ανάγκες θα αποφασίζονται οι διακομιδές από τα κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα στα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Ακόμη με απόφαση των Διοικητών των δομών του ΕΣΥ θα εξειδικεύονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την παραπομπή των ασθενών σε ιδιωτικά θεραπευτήρια-κλινικές.



Υπεύθυνος συντονισμού και εποπτείας της διαδικασίας διακομιδής ασθενών από δημόσια νοσοκομεία σε τμήματα νοσηλείας ή και ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών ορίζεται το ΕΚΑΒ, κατόπιν σχετικής ημερήσιας ενημέρωσής του για τη διαθεσιμότητα των κλινών νοσηλείας και των κλινών ΜΕΘ, καθώς και για το είδος των υπό διακομιδή νοσηλευτικών περιστατικών. Οι διακομισθέντες ασθενείς σε ΜΕΘ ιδιωτικών θεραπευτηρίων κλινικών, σε περίπτωση συνέχισης της νοσηλείας σε απλό θάλαμο νοσηλείας, επαναμεταφέρονται στις δομές του ΕΣΥ, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.


Με δεδομένη την δραματική αύξηση των ποσοστών πληρότητας στις ΜΕΘ σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα, έχουν δημιουργηθεί επιφυλακές σε εναέρια αλλά και μέσα σταθερής τροχιάς για την διακομιδή ασθενών. Σε αυτό το πεδίο έχει ζητηθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να έχει διαθέσιμη αμαξοστοιχία στη Θεσσαλονίκη ώστε να μεταφερθούν με ένα δρομολόγιο περισσότεροι ασθενείς με Covid-19 σε νοσοκομεία της Αττικής, ενώ πάντα σε ετοιμότητα βρίσκεται και μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής μας Αεροπορίας.


Ιδιωτικές Κλινικές: «Δε θα παρανομήσουμε, θα υπακούσουμε στον νόμο»

Στον ΑΝΤ1 μίλησε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κινικών, Γ. Σαραφιανός, ο οποίος υποστήριξε πως οι ιδιωτικές κλινικές δε συμφωνούν με την επίταξη καθώς υπάρχουν σοβαροί λόγοι υγείας για τους υπόλοιπους ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές.


Όπως είπε, πολλές κλινικές δεν έχουν τη δυνατότητα λόγω της κτιριακής δομής τους να ξεχωρίσουν τους ασθενείς με covid-19 από άλλους που έχουν επίσης σοβαρά νοσήματα.


«Δεν μπορούμε να απομονώσουμε ορόφους. Φοβόμαστε ότι θα υπάρξει διασπορά. Δε μας ενδιαφέρει το κέρδος αυτή τη στιγμή. Έχουμε πόλεμο, αλλά θεωρούμε ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας των υπόλοιπων ασθενών», είπε ο κ. Σαραφιανός.


Σημείωσε πάντως πως οι ιδιωτικές κλινικές θα υπακούσουν στον νόμο και κάλεσε το υπουργείο να συζητήσουν και άλλες εναλλακτικές.






Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ygeia/story/1138662/koronoios-epitaxi-dyo-klinikon-sti-thessaloniki-apo-to-ypoyrgeio-ygeias
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες