Η δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία καθολικά αδιάφορη στον μικροκομματισμό της αριστεράς - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2020

Η δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία καθολικά αδιάφορη στον μικροκομματισμό της αριστεράς

 

Γράφει ο Γιώργος Γρηγοράκος


Η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει τη χρονιά που διανύουμε, πρωτόγνωρες συνθήκες, όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως, γεγονός που επέβαλλε, πέραν των αυστηρών ατομικών περιορισμών στην καθημερινότητα του καθενός μας και την αναπόφευκτη αναγκαιότητα για αναστολή των θρησκευτικών εορτασμών και των εθνικών επετείων.


Το θέμα του περιορισμού των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, ιδιαιτέρως δε, εν μέσω της κορύφωσης του 2ου κύματος του κορωνοϊού στην πατρίδα μας, με χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά να κατακλύζουν τα νοσοκομεία, να γεμίζουν τις ΜΕΘ και δεκάδες εξ αυτών να χάνουν τη ζωή τους.


Έτσι λοιπόν ο κάθε λογικά σκεπτόμενος Έλληνας έχοντας στο νου, αφενός μεν τις θυσίες των προσωπικών του ελευθεριών που έχει καταθέσει από τον Μάρτιο, αφετέρου δε τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων στον τομέα της υγείας, δεν ανέμενε η απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων και των πορειών, ένεκα της επετείου του Πολυτεχνείου, να αποτελέσει σημείο ακραίας κομματικής εκμετάλλευσης, από τρία (3) κόμματα της αριστεράς αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25).


Τα τρία (3) αυτά κόμματα της αριστεράς αντιπολίτευσης σε ένα κρεσέντο ανευθυνότητας, πραγματοποίησαν, εν μέσω απαγόρευσης την 17η Νοεμβρίου, από καθιστικές διαμαρτυρίες μέχρι οργανωμένες πορείες κομματικών στελεχών τους, αγνοώντας προκλητικά το νόμο και αδιαφορώντας για την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, συμβάλλοντας με αυτές τις ενέργειές τους και με στατιστική βεβαιότητα, στην περαιτέρω διασπορά του ιού στην κοινότητα.


Το ερωτήματα που γεννούνται είναι εύλογα:


·         Ποιοί είναι αυτοί που δεν διστάζουν στο βωμό της ψηφοθηρικής τους τακτικής να ρισκάρουν την υγεία και τις ζωές του Ελληνικού λαού;


·         Είναι δυνατόν η τήρηση και η πίστη προς το Σύνταγμα και την Δημοκρατία να είναι αλά καρτ και αυτοί που κατήγγειλαν στη δικαιοσύνη τα συγκεκριμένα μέτρα ως αντισυνταγματικά να μη αποδέχονται τις αποφάσεις της (ΣτΕ) επειδή δεν έκρινε ορθές τις καταγγελίες τους;


·         Δικαιούνται οι κύριοι Τσίπρας, Κουτσιούμπας και Βαρουφάκης με τις ενέργειές τους να ισοπεδώνουν και καταδικάζουν τις θυσίες που έχει κάνει τόσους μήνες ο Ελληνικός λαός και να θεωρούν εαυτούς υπεράνω του Νόμου και του Συντάγματος;


 

Εκείνο που τελικά αποδεικνύεται από τέτοιες συμπεριφορές, είναι πως η Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη από πορείες και συγκεντρώσεις, μα πάνω απ' όλα χρειάζεται πολίτες υπεύθυνους, νοήμονες και με βαθιά συλλογικό αίσθημα αλληλεγγύης.


Σήμερα χιλιάδες συμπολίτες μας δίνουν σκληρή μάχη για τη ζωή τους στις ΜΕΘ της χώρας.


Σήμερα χιλιάδες γιατροί, νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό του Ε.Σ.Υ. μάχονται απέναντι σε έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό.


Η δική μας, τεράστιας σημασίας συνεισφορά, είναι ο αυτοπεριορισμός και η τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας. Αν αυτό το καταλάβουμε κάθε συζήτηση και κάθε απαγόρευση θα είναι εντελώς περιττή.


Βρισκόμαστε σε έναν ιδιότυπο πόλεμο, που επιβάλλει την αυστηρή τήρηση των μέτρων από όλους μας. Δεν είναι ώρα για ακόμη έναν διχασμό, για ακόμη μια πόλωση. Δεν είναι ώρα για καιροσκοπικές, μικροκομματικές σκοπιμότητες. Είναι ώρα της αλληλεγγύης, της πειθαρχίας, της ατομικής και της συλλογικής υπευθυνότητας. Από αυτόν τον πόλεμο πρέπει να βγούμε όλοι νικητές και υγιείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες