ΤΩΡΑ-Επίταξη ιδιωτικών κλινικών στην Θεσσαλονίκη αποφάσισε η κυβέρνηση - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 19, 2020

ΤΩΡΑ-Επίταξη ιδιωτικών κλινικών στην Θεσσαλονίκη αποφάσισε η κυβέρνηση

Για το Τυπογραφείο έχει φύγει ήδη η απόφαση για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών της Θεσσαλονίκης που αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά την λήξη του τελεσίγραφου και των συζητήσεων που προηγήθηκαν με τον κλάδο και απέβησαν άκαρπες.


Ο πρόεδρος ΠΕΙΚ, Γρηγόρης Σαραφιανός αποκαλύπτει τους λόγους άρνησης του κλάδου να παραχωρήσουν τις 200 κλίνες για νοσηλείες COVID-19.


Οι λόγοι αυτοί είναι:


-Οι κλινικές αυτές της Θεσσαλονίκης είναι μικρές μονάδες στο κέντρο της πόλης με κτηριακές υποδομές που δεν επιτρέπουν την απομόνωση. Είναι αδύνατον να νοσηλεύουν ασθενείς με άλλες ασθένειες που δημιουργούν ανοσοκαταστολή, όπως είναι οι νεφροπαθείς, και να βάλουν στο διπλανό δωμάτιο ασθενή με κορωνοϊό.


-Δεν έχουν το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για ασθενείς με σοβαρά πνευμονολογικά, καρδιολογικά και λοιπά προβλήματα που προκαλεί ο κορωνοϊός, καθώς δεν έλαβαν μέρος στις νοσηλείες του πρώτου κύματος.


-Επιπλέον οι μονάδες δεν έχουν ως επιχειρήσεις την οικονομική ρευστότητα για να ανταπεξέλθουν άμεσα στις νοσηλείες αυτά καθώς μόνο τα οξυγόνα και τα φάρμακα για τους ασθενείς με COVID-19 είναι απλησίαστα για αυτούς.


Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Σαραφιανός, ο ίδιος πρότεινε στο γενικό γραμματέα του ΥΥΚΑ που είχε μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για συζητήσεις και αυτοψία, να νοσηλεύσουν στις ιδιωτικές κλινικές περιστατικά μη COVID-19 και από δημόσια νοσοκομεία στις υπόλοιπες πόλεις της Μακεδονίας, ώστε να αποσυμφορηθούν αυτά και να προσφέρουν εξειδικευμένη νοσηλεία στα περιστατικά με κορωνοϊό.


Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας, δεν είναι βέβαια δυνατόν η εξαίρεση κάποιων από την μάχη κατά του κορωνοϊού… Δεν είναι δυνατόν να κάνουν εφημερίες- κόλαση το Παπαγεωργίου και το ΑΧΕΠΑ, να φτάνουν στην Θεσσαλονίκη νοσηλευτές για βοήθεια από όλη την χώρα, να επιστρατεύονται χειρουργικές αίθουσες και αίθουσες ανάνηψης για διασωληνωμένους, να ετοιμάζονται βαγόνια τραίνων και να επιστρατεύονται ιδιώτες γιατροί και συνταξιούχοι, αλλά να μην προσφέρουν τα αντίστοιχα στη μάχη οι έχοντες μονάδες υγείας…


Η σωστή πρακτική βρίσκεται κάπου στη μέση και κανείς μη ειδικός δεν δικαιούται να έχει άποψη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η χώρα από τη Λάρισα και πάνω ζει έναν ασύμμετρο πόλεμο και οι ώρες είναι ευθύνης και αποφάσεων!






Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/eidiseis/ygeia/item/68598-epitaksi-idiotikon-klinikon-stin-thessaloniki-apofasise-i-kyvernisi
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες