Επέτειος Πολυτεχνείου: Το μήνυμα του Γιώργου Γκιώνη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2020

Επέτειος Πολυτεχνείου: Το μήνυμα του Γιώργου Γκιώνη

Το ακόλουθο μήνυμα με αφορμή την επέτειο του εορτασμού του Πολυτεχνείου απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Γκιώνης.


 


“Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποτελεί μια επέτειο χαραγμένη στη μνήμη όλων ως ένα ισχυρό σύμβολο αφοσίωσης των Ελλήνων στη Δημοκρατία και μας καλεί να τιμήσουμε διαχρονικές αξίες όπως, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Παιδεία και η Κοινωνική Δικαιοσύνη, με έναν διαφορετικό τρόπο.


Σήμερα, συμπληρώνονται 47 χρόνια από τον αγώνα της φοιτητικής νεολαίας ενάντια στη Δικτατορία των Συνταγματαρχών, επαναφέροντας με γενναιότητα και αυτοθυσία τη θεμελίωση και την εδραίωση της σύγχρονης Δημοκρατίας.


Η επέτειος του Πολυτεχνείου μας φέρνει στη μνήμη ένα μήνυμα ελπίδας που παραμένει ζωντανό και συμβολίζει τον αγώνα για περισσότερη δημοκρατία, για καλύτερη παιδεία, για εθνική ανεξαρτησία.

Στις μέρες μας, που τα αυτονόητα αγαθά και ανθρώπινα δικαιώματα αμφισβητούνται και διακυβεύεται η σταθερότητά τους, η ανάμνηση ηρωικών πράξεων για την υπεράσπιση αξιών και θεσμών είναι επιτακτική.


Το Πολυτεχνείο μας εμπνέει και μας διδάσκει, καθώς καλούμαστε να υψώσουμε το ανάστημά μας και να πολεμήσουμε τον σημερινό, κοινό για όλους μας εχθρό, την πανδημία που μαστίζει ολόκληρη την ανθρωπότητα.

 

Με ενότητα, με κοινές αρχές και αξίες, τιμούμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, τους φοιτητές, τη νεολαία και τον ελληνικό λαό που υπερασπίστηκε τη δημοκρατία ακόμη και με την ίδια τους τη ζωή και αγωνίστηκαν με δύναμη, σθένος και αυτοθυσία για τα ιδανικά μιας ολόκληρης γενιάς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες