Συνάντηση μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αγίων Θεοδώρων. - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2020

Συνάντηση μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αγίων Θεοδώρων.


Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου του 2020 στο γραφείο της Ομοσπονδίας εξωραϊστικών συλλόγων οικιστών Αγίων Θεοδώρων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Αγίων Θεοδώρων Κο Αριστείδη Κωνσταντή Σκουλικαρίτη τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης λόγω covid19.
Αφορμή της συνάντησης ήταν η ανησυχία της Ομοσπονδίας για τις φωτιές που ξέσπασαν μέσα στο Νοέμβριο στους Αγίους Θεοδώρους.
Από πλευράς της Ομοσπονδίας υπήρξε ευχαριστία για το σημαντικό- καθοριστικό ρόλο των εθελοντών δασοπυροσβεστών του τόπου μας, που με την άμεση παρέμβασή τους έχουν κατασβήσει τουλάχιστον τέσσερις πυρκαγιές μέσα στο Νοέμβριο.
Ο κ. Κωνσταντής μας ενημέρωσε οτι αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη βροχοπτώσεων σε συνδυασμό με την καύση κλαδιών κατά τη διάρκεια περισυλλογής ελαιοκάρπου.
Απαραίτητος τόνισε ο καθαρισμός του γύρω χώρου και η απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών από τις αυλές! κινδύνεψαν σπίτια!!!
Η Ομοσπονδία πρότεινε την οργάνωση δράσεων στην οποία θα πρωτοστατήσει, ώστε η πυρασφάλεια να γίνει υπόθεση όλων τον οικιστών και στο εξής η αποψίλωση να πάρει την διάσταση που απαιτείτε στον τόπο μας, ξεκινώντας σε πρώτη φάση από τα κεντρικά σημεία των οικισμών, ώστε μελλοντικά να οργανωθεί ένας γενικότερος ευπρεπισμός.
Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε από τον κ. Κωνσταντή να υπάρξει η συνδρομή και στήριξή του.
Εκτός από αυτό το κύριο θέμα υπήρξε και ενημέρωση για εργασίες που εκκρεμούν.
Για τις κολώνες και τα μπράτσα των φωτιστικών στους οικισμούς που είναι αναγκαία, για νέους κάδους, τις εκκρεμότητες εργασιών στο γυμνάσιο Αγίων Θεοδώρων, τις επισκευές οδοποιίας, την επισκευή του γηπέδου, το στάδιο διαδικασίας λειτουργίας βιολογικού καθαρισμού, την κατασκευή δικτύου νερού η οποία ξεκινά από την άνω κόκκινη σπηλιά, άνω καλύβιζες κ.α.
Επίσης εκφράστηκε η ανησυχία όλων, για την περιοχή του ηφαιστείου και την ανάδειξη που θα πρέπει να έχει η περιοχή καθώς και ο ευπρεπισμός και η ανάδειξη του επίσης σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου της Κρομμυώνας.
Τέλος ενημερωθήκαμε ότι μόλις πριν λίγο ήρθε η παράταση για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης της περιοχής, κάτι που είναι σημαντικό στην ολοκλήρωση έργων.






Η Ομοσπονδία συνεχίζει το έργο της, σεβόμενη απόλυτα τον κίνδυνο και παίρνει πάντα τις ενδεικνυόμενες προφυλάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες