Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2020

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»


Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι το Τμήμα Ασφάλειας του αεροδρομίου της Αθήνας κατάφερε να συλλάβει τρεις αλλοδαπούς, μέλη της σπείρας, αλλά και έξι ακόμα άτομα, το οποία συμμετείχαν σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών

Για αρκετές ημέρες, το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, έκανε έρευνες στην περιοχή του αεροδρομίου. Στόχος ήταν να εντοπιστούν τα μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, τα οποία εν τέλει συνελήφθησαν. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ., οι τρεις από τους συλληφθέντες ήταν μέλη της σπείρας ενώ άλλοι έξι που επίσης είναι στα χέρια των αρχών, είχαν προβεί σε παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.


Αξίζει να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί της ασφάλειας είχαν εντοπίσει τους τρεις άνδρες που ήταν μέλη της σπείρας και παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους. Η σύλληψη έγινε στις 19 Νοεμβρίου όταν οι τρεις είχαν συνάντηση με έξι άνδρες, αλλοδαπούς, τους εφοδίασαν με πλαστά χαρτιά και τους συνόδευσαν ως τον έλεγχο καρτών επιβίβασης. Εκεί οι άνδρες της ασφάλειας προχώρησαν σε έλεγχο και στη συνέχεια σε συλλήψεις.

Ενδιαφέρον, μάλιστα, έχουν και όλα όσα βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων. Πλαστά διαβατήρια, πλαστές ταυτότητες, άδειες διαμονής και οδήγησης, κάρτες κοινωνικής ασφάλισης, κινητά τηλέφωνα, μαχαίρια και φωτογραφικές μηχανές ήταν μόνο μερικά από τα ευρήματα της αστυνομίας.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση του κυκλώματος

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί μέλη της σπείρας

Συνελήφθησαν επίσης έξι αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.


Εξαρθρώθηκε, μετά από πολυήμερη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 19-11-2020, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, τρεις (3) αλλοδαποί μέλη της σπείρας, κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης. Συνελήφθησαν επίσης στο Αεροδρόμιο, έξι (6) αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας συναντήθηκαν στους χώρους του Αεροδρομίου με τους έξι (6) αλλοδαπούς και τους εφοδίασαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να διέλθουν και να μεταβούν σε πύλη εξόδου με προορισμό Ευρωπαϊκές χώρες. Τους συνόδευσαν μάλιστα από κοινού ως το σημείο ελέγχου καρτών επιβίβασης, όπου αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, αρχικά προέβησαν στον έλεγχό τους και κατόπιν τους συνέλαβαν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-15- διαβατήρια διαφόρων χωρών
-39- δελτία ταυτοτήτων διαφόρων χωρών
-5- άδειες διαμονής
-4- άδειες ικανότητας οδήγησης
-2- δελτία αιτούντος ασύλου
-1- ταυτότητα ομογενούς
-1- visa
-1- κάρτα κοινωνικής ασφάλισης
-6- φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου
-1- μαχαίρι
-3- κινητά τηλέφωνα
-1- φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
-2- φωτογραφικές μηχανές
φορητές μονάδες αποθήκευσης και εξωτερικοί σκληροί δίσκοι
χρηματικά ποσά -490- ευρώ, -94- δολαρίων και -790- κορωνών Σουηδίας

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις (3) συλληφθέντες, είναι μέλη κυκλώματος διακινητών αλλοδαπών, τους οποίους προμήθευαν με ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων Χωρών, είτε πλαστά είτε γνήσια τρίτων ατόμων που προσομοίαζαν με τους διακινούμενους, προκειμένου αυτοί να αναχωρήσουν παράνομα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και να μεταβούν σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή Χώρα.

Επίσης το κύκλωμα φρόντιζε για τη στέγαση των αλλοδαπών σε διαμερίσματα βραχυπρόθεσμης μίσθωσης. Επιπρόσθετα, μέλη της σπείρας συνόδευαν τους αλλοδαπούς έως τον προορισμό τους και σε ενδεχόμενο αστυνομικό έλεγχο τους παρουσίαζαν ως συγγενείς ή φίλους.

Το κόστος που κατέβαλλαν οι υπό διακίνηση αλλοδαποί, για όλες τις ανωτέρω παρεχόμενες “υπηρεσίες”, ανέρχονταν στις -4.000- ευρώ κατ’ άτομο.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες