"Μπλόκο" στις μετακινήσεις εκτός Αττικής - Πότε θα ανακοινωθεί - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 04, 2020

"Μπλόκο" στις μετακινήσεις εκτός Αττικής - Πότε θα ανακοινωθεί

Μια ανάσα από το lockdown είναι η Λάρισα και η Ροδόπη, περιοχές στις οποίες την Τρίτη καταγράφηκε τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού, 106 και 108 αντίστοιχα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον Realfm 97,8, σχετικά με τις σκέψεις που κάνουν οι επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, υπάρχει πολύ υψηλή πιθανότητα σήμερα να ανακοινωθεί lockdown στις δύο αυτές περιφερειακές ενότητες, όπου τα πράγματα δεν πάνε καλά. Το γενικό lockdown φαίνεται ότι θα το αποφύγουμε προς το παρόν, καθώς δεν θα βρίσκεται τελικά στο τραπέζι των μέτρων που θα εξέταζε η κυβέρνηση αυτή την Παρασκευή.



Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και η Αττική θα περάσει τον σκόπελο του lockdown, καθώς φαίνεται να συγκρατούνται τα κρούσματα. Όπως είπε στη χθεσινή ενημέρωση ο Γκίκας Μαγιορκίνης η Αττική παρουσίασε επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης με αύξηση περίπου 30% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, το ποσοστό αυτό δεν είναι μεγάλο για την Αττική, που, όπως σημείωσε, φαίνεται να είναι πιο σταθερή σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νίκου Χατζηνικολάου, είναι λίαν πιθανόν την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή να ανακοινωθεί η απαγόρευση εξόδου από τον νομό Αττικής για να αποτραπεί η διασπορά του κορονοϊού στους γύρω νομούς στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.


Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο OPEN είπε ότι δεν είμαστε κοντά σε lockdown στην Αττική, όπου, όπως σημείωσε, βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων όμως δεν είναι εκθετική όπως ήταν στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες"

Ερωτηθείς για το πότε θα αποφασιστεί ή όχι lockdown στην Αττική, είπε: "Τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι για να μπορέσουμε τιθασεύσουμε αυτό το δεύτερο μεγάλο κύμα του κορονοϊού ώστε να είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος γιατί θέλουμε να κινηθεί και η αγορά. Επομένως, γι' αυτό παίρνουμε τα μέτρα πιο γρήγορα από άλλες χώρες τις Ευρώπης και πιο αυστηρά προκειμένου να φέρουμε γρήγορα προς τα κάτω την επιδημιολογική καμπύλη. Αυτή είναι η μάχη που θα δώσουμε την επόμενη εβδομάδα και θα αξιολογούμε συνεχώς την κατάσταση".


Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακινήσεων από νομό σε νομό. "Το θέμα των μετακινήσεων μεταξύ νομών είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει εδώ και πολλές εβδομάδες και τους ειδικούς και την κυβέρνηση. Αυτό θα το βλέπουμε πώς πηγαίνει κάθε μέρα. Αυτό που έχει σημασία είναι πώς θα αποδώσουν τα μέτρα τα οποία πήραμε. Φαίνεται στην Κοζάνη και την Καστοριά να αποδίδουν, στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες θέλουμε λίγες ημέρες να το δούμε. Ελπίζω να αποδώσουν και εκεί προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα. Εάν χρειαστεί ένα από τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι η απαγόρευση των μετακινήσεων, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε αν οι ειδικοί το εισηγηθούν", τόνισε ο κ. Πέτσας.






Πηγή: https://www.enikos.gr/society/747943/koronoios-pithanon-na-anakoinothei-eos-tin-paraskevi-apagorefsi-m
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες