Θεσσαλονίκη: Επιτέλους ευχάριστα νέα για τον Κορωνοϊό - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020

Θεσσαλονίκη: Επιτέλους ευχάριστα νέα για τον Κορωνοϊό


Τα πρώτα αισιόδοξα νέα, εδώ και μήνες, έρχονται από τη Θεσσαλονίκη, η οποία σηκώνει το μεγαλύτερο φορτίο του κορονοϊού στη χώρα αυτή τη στιγμή, καθώς σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΑΠΘ υπάρχει μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης κατά 50%. Αυτό ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV ο πρύτανης ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος σημείωσε πως το διάστημα 7 - 14 Δεκεμβρίου, τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη θα πέσουν στα 300, με τον αριθμό αυτό να είναι το «ταβάνι», όπως είπε. Αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην έκθεση του ΕΟΔΥ για την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, η Θεσσαλονίκη κατέγραψε τα 633 από τα 2.152 κρούσματα. 



Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου, η κατάσταση στην πόλη φαίνεται να έχει βελτιωθεί αισθητά, κάτι που θα είναι ακόμη πιο σαφές τις επόμενες 3 - 4 ημέρες, σύμφωνα με τον ίδιο. Όπως εξήγησε, τα κρούσματα είναι ανάλογα και με τον αριθμό των τεστ που διεξάγονται, τονίζοντας πως βρισκόμαστε στην «οριζοντίωση των κρουσμάτων». Τέλος, αναφορικά με την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, δηλαδή το διάστημα 7 - 14 του μήνα, ο κ. Παπαϊωάννου είπε χαρακτηριστικά: «Κοντά στα 300 κρούσματα ή με ταβάνι τα 300... Δεν χαλαρώνουμε».






Πηγή: https://www.ethnos.gr/ellada/134836_koronoios-prytanis-apth-sta-300-ta-kroysmata-sti-thessaloniki-tin-proti-ebdomada-toy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες