Σπιτικοί παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλα - AGIOI THEODOROI

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, Νοεμβρίου 10, 2020

Σπιτικοί παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλα


Μια σπιτική συνταγή για τους αγαπημένους μας λουκουμάδες με μέλι και κανέλα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους . Γίνεται εύκολα και γρήγορα!
ΥΛΙΚΑ
¼ κιλό αλεύρι φαρίνα κόκκινη
4 γρ. Μαγιά
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό
½ κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Μέλι
Κανέλα σε σκόνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το νερό, το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό και έχει ήδη διαλυμένη μέσα του τη μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
Σκεπάζουμε το χυλό με μια πετσέτα και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 περίπου λεπτά.
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
Με το κουτάλι της σούπας παίρνουμε μίγμα και το ρίχνουμε στο ελαιόλαδο. Κάθε φορά πριν επαναλάβουμε τη διαδικασία, βουτάμε το κουτάλι στο νερό.
Μόλις οι λουκουμάδες πάρουν χρυσαφί χρώμα, τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

Πριν κρυώσουν οι λουκουμάδες τους περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Πηγή

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here