Έκτακτο σχέδιο: Με τρένα η μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, Νοεμβρίου 19, 2020

Έκτακτο σχέδιο: Με τρένα η μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα

 


Έκτακτο σχέδιο για την μεταφορά ασθενών με κορονοϊό από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με τρένα έχει έτοιμο η κυβέρνηση και μάλιστα γίνονται τα πρώτα βήματα υλοποίησής του.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του iEidiseis, ήδη αρκετά βαγόνια βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη τα οποία εφόσον ανάψει το «πράσινο φως» θα μεταφέρουν ασθενείς στην Αθήνα.

Ειδικότερα, πηγές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δήλωσαν στο iEidiseis, ότι «υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός έτοιμος να εφαρμοστεί. Ωστόσο, η απόφαση για την εφαρμογή του σχεδίου δεν έχει ακόμη ληφθεί».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και εφόσον αυτό επιβάλλουν οι καταστάσεις θα είναι έτοιμη και στην ώρα της να κάνει το καθήκον της. Σε αυτό το πλαίσιο από την Αθήνα έχει φτάσει ήδη στην Θεσσαλονίκη ικανός αριθμός βαγονιών, ώστε να μεταφέρει πλήθος ασθενών εφόσον κριθεί αναγκαίο και «αυτό που άμεσα θα υλοποιηθεί είναι η μετατροπή τους σε έναν ασφαλές περιβάλλον ώστε να μεταφερθούν όσοι νοσούν με κορονοϊό» συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.
«Υπάρχουν και θα υπάρξουν συγκεκριμένες συνεννοήσεις με το υπουργείο Υγείας και την Επιτροπή του υπ. Υγείας, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαμορφώσεις» συνέχισαν οι πηγές δηλώνοντας έτοιμες για ακόμη μια φορά να φέρουν εις πέρας ένα τόσο κρίσιμο σχέδιο.

Την ίδια στιγμή πηγές του ΕΚΑΒ σημείωσαν στο iEidiseis ότι τα πληρώματα είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να μεταφέρουν τους ασθενείς στα τρένα από τα νοσοκομεία, ενώ είναι κάτι που έχει ήδη εφαρμοστεί στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γαλλία.
Η δε μετατροπή ενός βαγονιού σε ένα περιβάλλον που θα παρέχει την απόλυτη σφάλεια στους ασθενείς είναι κάτι που μπορεί πολύ γρήγορα να γίνει.
Δείτε το σχετικό βίντεο:Εργαζόμενοι ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Στηρίζουμε την ελληνική κοινωνία
Την ίδια στιγμή η ΠΕΠΕ και ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσαν:
«Τους τελευταίους 8 μήνες η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία του COVID2019.

Οι σιδηροδρομικοί και οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μηχανοδηγοί, προσωπικό κίνησης, τεχνικό προσωπικό, εργαζόμενοι στις εμπορευματικές υπηρεσίες, οδηγοί λεωφορείων και διοικητικό προσωπικό με υψηλό αίσθημα ευθύνης και απόλυτο επαγγελματισμό, τηρώντας κατά γράμμα τα προβλεπόμενα από την επιστημονική κοινότητα μέτρα προστασίας και σε συνεργασία με την Διοίκηση της εταιρείας, δίνουν με επιτυχία την καθημερινή μάχη για να διατηρηθεί ζωντανή η εφοδιαστική αλυσίδα και να συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα τα δρομολόγια, ιδιαίτερα στον Προαστιακό Αθήνας και Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποφεύγετε ο συγχρωτισμός μεταξύ των επιβατών.

Όπως πληροφορούμαστε, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανταποκρινόμενη στο αίτημα των αρχών του Υπουργείου Υγείας θα προχωρήσει στην δρομολόγηση συρμού για την μεταφορά ασθενών με COVID, από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, σε ειδικά διαμορφωμένο συρμό.

Από την πρώτη στιγμή, εμείς οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δηλώσαμε ότι θα σταθούμε αρωγοί και σε αυτήν την προσπάθεια με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας.

Ο σιδηρόδρομος ήταν είναι και θα είναι το πλέον ασφαλές μέσο μεταφοράς ενώ στην δύσκολη αυτή περίοδο αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η χρησιμότητα του.

Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο διαχρονικά στήριζαν και θα στηρίζουν την ελληνική κοινωνία».


aftodioikisi.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here