"ΌΧΙ" των ΗΠΑ σε άμεση παράδοση F-35 στην Ελλάδα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020

"ΌΧΙ" των ΗΠΑ σε άμεση παράδοση F-35 στην Ελλάδα

«Κόκκινο» από τις ΗΠΑ στο ελληνικό αίτημα άμεσης απόκτησης των F-35, έστω και μεταχειρισμένων αεροσκαφών της USAF.


Πηγές από την Ουάσιγκτον και το αμερικανικό Πεντάγωνο ανέφεραν ότι «Μία τέτοια προμήθεια θα υπονόμευε την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ειδικά από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με τη Γαλλία για τα γαλλικά Rafale».


Για την ακρίβεια οι ΗΠΑ δεν αρνούνται την πώληση F-35 στην Ελλάδα. Αυτό που αρνούνται είναι να παραδώσουν μαχητικά το 2021 ή το αργότερο το πρώτο εξάμηνο του 2022, ακόμα και ελαφρά μεταχειρισμένα ή τα μαχητικά της τουρκικής παραγγελίας. Το μόνο που παραμένει σε ισχύ είναι η αμερικανική «προσφορά» για έναρξη παραδόσεων το… 2027 με την προϋπόθεση όμως καταβολής προκαταβολής από την Ελλάδα το 2021!


Μάλιστα ο βοηθός ΥΠΕΞ Κλαρκ Κούπερ μίλησε για τα F-35 και την πιθανότητα απόκτησής τους από την Ελλάδα, τοποθετώντας οποιαδήποτε συμφωνία… «στο απώτερο μέλλον».


Στο ερώτημα αν «προωθήσατε την πώληση F-35 στην Ελλάδα», ο Κ. Κούπερ απαντώντας έκανε λόγο απλώς για «μελλοντικές απαιτήσεις τις οποίες πάντα εξετάζουμε», αποκλείοντας ουσιαστικά την πιθανότητα απόκτησης των αεροσκαφών άμεσα όπως ζήτησε η κυβέρνηση καθώς δεν επιθυμεί η Τουρκία να στραφεί σε κάποιο ρωσικό μαχητικό!






Πηγή: https://eleftherostypos.gr/ellinotourkika/667614-kokkino-apo-ipa-se-amesi-paradosi-f-35-apo-to-2027-kai-blepoume/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες