Ιαπωνία : Oι αυτοκτονίες ενός μήνα ξεπερνούν τους συνολικούς θανάτους από COVID-19 - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020

Ιαπωνία : Oι αυτοκτονίες ενός μήνα ξεπερνούν τους συνολικούς θανάτους από COVID-19

Η Eriko Kobayashi προσπάθησε να αυτοκτονήσει τέσσερις φορές. Την πρώτη φορά, ήταν μόλις 22 ετών με δουλειά πλήρους απασχόλησης στις εκδόσεις που δεν πληρώνουν αρκετά για να καλύψουν τους λογαριασμούς ενοικίασης και του παντοπωλείου στο Τόκιο.


Κρίση στην ψυχική υγεία

«Ήμουν πραγματικά φτωχή», είπε, η οποία πέρασε τρεις ημέρες αναίσθητη στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό.


Τώρα 43, η Kobayashi έχει γράψει βιβλία για τους αγώνες της ψυχικής υγείας και έχει σταθερή δουλειά σε μια ΜΚΟ. Αλλά ο κοροναϊός επαναφέρει το άγχος που ένιωθε.


«Ο μισθός μου μειώθηκε και δεν μπορώ να δω το φως στο τέλος του τούνελ» είπε. «Νιώθω συνεχώς μια αίσθηση κρίσης, που θα μπορούσα να επιστρέψω στη φτώχεια».


Οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι η πανδημία θα μπορούσε να οδηγήσει σε κρίση ψυχικής υγείας. Η μαζική ανεργία, η κοινωνική απομόνωση και το άγχος επηρεάζουν τους ανθρώπους παγκοσμίως.


Ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών

Στην Ιαπωνία, οι κυβερνητικές στατιστικές δείχνουν ότι η αυτοκτονία είχε ως αποτέλεσμα περισσότερες ζωές να χαθούν τον Οκτώβριο από όσες χάθηκαν λόγω Covid-19 για ολόκληρο τον χρόνο μέχρι σήμερα.


Ο μηνιαίος αριθμός ιαπωνικών αυτοκτονιών αυξήθηκε σε 2.153 τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία της Ιαπωνίας. Από την Παρασκευή, ανακοινώθηκε ότι οι συνολικοί θάνατοι λόγω Covid-19 στην Ιαπωνία ήταν 2.087, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.


Η Ιαπωνία είναι μία από τις λίγες μεγάλες οικονομίες που αποκαλύπτουν έγκαιρα δεδομένα αυτοκτονίας – τα πιο πρόσφατα εθνικά δεδομένα για τις ΗΠΑ, για παράδειγμα, είναι από το 2018.


Τα ιαπωνικά δεδομένα θα μπορούσαν να δώσουν σε άλλες χώρες πληροφορίες σχετικά με τον αντίκτυπο των πανδημικών μέτρων στην ψυχική υγεία και ποιες ομάδες είναι οι πιο ευάλωτες.


«Δεν είχαμε ούτε lockdown και ο αντίκτυπος της Covid είναι πολύ ελάχιστος σε σύγκριση με άλλες χώρες … αλλά εξακολουθούμε να βλέπουμε αυτήν τη μεγάλη αύξηση στον αριθμό των αυτοκτονιών», δήλωσε η Michiko Ueda, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Waseda στο Τόκιο, και ειδική στις αυτοκτονίες.


«Αυτό υποδηλώνει ότι άλλες χώρες ενδέχεται να δουν παρόμοια ή ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό των αυτοκτονιών στο μέλλον».



«Θερίζει» η αυτοκτονία τις γυναίκες

Τον Οκτώβριο, οι αυτοκτονίες μεταξύ γυναικών στην Ιαπωνία αυξήθηκαν σχεδόν 83% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους. Για σύγκριση, οι αυτοκτονίες στους άνδρες αυξήθηκαν σχεδόν 22% κατά την ίδια χρονική περίοδο.


Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για αυτό. Οι γυναίκες αποτελούν ένα μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων μερικής απασχόλησης στις βιομηχανίες ξενοδοχείων, υπηρεσιών εστίασης και λιανικής – όπου οι απολύσεις ήταν αρκετές.


Η Kobayashi είπε ότι πολλές από τις φίλες της έχουν απολυθεί. «Η Ιαπωνία αγνοεί τις γυναίκες», είπε. «Αυτή είναι μια κοινωνία όπου οι πιο αδύναμοι άνθρωποι αποκόπτονται πρώτα όταν συμβαίνει κάτι κακό».






Πηγή: https://www.in.gr/2020/11/29/life/social/iaponia-therizoun-oi-aytoktonies-tous-thanatous-enos-mina-na-ksepernoun-tous-synolikous-apo-covid-19/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες