Τουρκία: Το Oruc Reis θα ολοκληρώσει τις εργασίες του στις 29 Νοεμβρίου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020

Τουρκία: Το Oruc Reis θα ολοκληρώσει τις εργασίες του στις 29 Νοεμβρίου

Στις 29 Νοεμβρίου θα ολοκληρωθούν οι έρευνες του Oruc Reis, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας.


«Το πλοίο Oruc Reis στο πλαίσιο του προγράμματος “Demre 2B συλλογής δεδομένων” ξεκίνησε έρευνες στις 10 Αυγούστου και μέχρι σήμερα συγκέντρωσε δεδομένα σε έκταση 8.149 τετρ. χιλιομέτρων. Με τη σημερινή (σ.σ χθεσινή) NAVTEX θα γίνει συγκέντρωση δεδομένων σε περιοχή 2.806 τετρ. χιλιομέτρων και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Νοεμβρίου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.


Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Νοεμβρίου λήγει η τελευταία παράνομη NAVTEX της Τουρκίας, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.


Ακσόι σε Ελλάδα: Ελάτε σε διάλογο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, απαντώντας στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, υποστηρίζοντας ότι οι έρευνες του Oruc Reis γίνονται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.


«Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε άλλη μια δήλωση σήμερα (21 Νοεμβρίου), επαναλαμβάνοντας τους γνωστούς ισχυρισμούς και αντιρρήσεις του σχετικά με τη σεισμική ερευνητική δραστηριότητα του Oruc Reis στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.


Αυτοί οι ισχυρισμοί και οι αντιρρήσεις έχουν απαντηθεί με έξι δηλώσεις του Υπουργείου μας από τον περασμένο Ιούλιο.


Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τα δικαιώματα της και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο.


Η Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκρίνεται θετικά στην πρόσκλησή μας για διάλογο, αντί να κάνει δηλώσεις», καταλήγει.






Πηγή: https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/6848069/toyrkia-to-oruc-reis-tha-oloklirosei-tis-ergasies-toy-stis-29-noemvrioy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες