Ποια αναμένεται να είναι η τιμή του εμβολίου της Pfizer - AGIOI THEODOROI

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, Νοεμβρίου 10, 2020

Ποια αναμένεται να είναι η τιμή του εμβολίου της Pfizer

Όλος ο πλανήτης περιμένει να “φρενάρει” ο κορονοϊός από ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Ποιοι όμως θα είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν την τιμή διάθεσης του; 


Για τις τελευταίες εξελίξεις απέναντι στον “εχθρό” που λέγεται κορονοϊός και την πορεία του εμβολίου της εταιρείας Pfizer μίλησε στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.


Ο κ. Μανωλόπουλος αναφέρθηκε, επίσης, στις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στη φύλαξη του εμβολίου, όπου θα πρέπει να συντηρείται στους -70 βαθμούς Κελσίου, τονίζοντας πως αυτές οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν.


“Αυτές είναι οι δυσκολίες για τα εμβόλια με mRNA, όπως αυτό”, πρόσθεσε.


“Όπως ξέρουμε η Pfizer θα κατασκευάζει το εμβόλιο και στη Γερμανία και το Βέλγιο, οπότε θα γλιτώσουμε το “εμπόδιο” του ταξιδιού από τις ΗΠΑ”, τόνισε ο κ. Μανωλόπουλος, συμπληρώνοντας πως η δύσκολη διαδικασία μεταφοράς να επηρεάσει την τιμή του εμβολίου.


“Είναι δύσκολο να προσδιορίσει ακόμα την τιμή του εμβολίου, ίσως κυμαίνεται στα 20 – 40 ευρώ”, ανέφερε ο καθηγητής Φαρμακολογίας, εξηγώντας πως σε αυτό θα παίξει ρόλο και το αν θα υπάρχει άλλο διαθέσιμο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, δηλαδή αν θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός.Πηγή: https://www.newsit.gr/ellada/koronoios-Live-News-poia-anamenetai-na-einai-i-timi-tou-emvoliou-tis-Pfizer-video/3138979/?utm_medium=Referral&utm_source=Notification
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here