Κινέζικο εμβόλιο κορονοϊού: Χορήγησαν το Sinopharm σε 1 εκ. άτομα σε "επείγουσα χρήση" - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 19, 2020

Κινέζικο εμβόλιο κορονοϊού: Χορήγησαν το Sinopharm σε 1 εκ. άτομα σε "επείγουσα χρήση"


Ενώ οι κλινικές μελέτες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί για να αποδείξουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά των δοκιμαστικών εμβολίων, η Κίνα προχώρησε στον εμβολιασμό ενός εκατομμυρίου ατόμων. Καμία μόλυνση μετά τον εμβολιασμό, αναφέρουν.
Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πάρει ένα πειραματικό εμβόλιο κορονοϊού που αναπτύχθηκε από την China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) μέσω του προγράμματος έκτακτης ανάγκης της χώρας, δήλωσε η εταιρεία εχθές το βράδυ Τετάρτης 18 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Reuters.

Η Κίνα ξεκίνησε το πρόγραμμα χρήσης έκτακτης ανάγκης τον Ιούλιο, το οποίο μέχρι στιγμής περιλαμβάνει τρία υποψήφια εμβόλια για εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και άλλες ευάλωτες ομάδες ανθρώπων. Οι κλινικές μελέτες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί για να αποδείξουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.
Ωστόσο, δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες από όσους έλαβαν το εμβόλιο, δήλωσε η Sinopharm σε άρθρο της στο κινέζικο μέσο κοινωνικής δικτύωσης WeChat.
Τα εμβόλια της, τα οποία χρησιμοποιούν αδρανοποιημένο ιό που δεν μπορεί να αναπαραχθεί σε ανθρώπινα κύτταρα για να προκαλέσουν ανοσοαπόκριση, απαιτούν δύο δόσεις, σύμφωνα με στοιχεία καταγραφής κλινικών δοκιμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες