Κορωνοϊός: 11χρονος μαθητής αυτοκτόνησε την ώρα της τηλεκπαίδευσης - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 04, 2020

Κορωνοϊός: 11χρονος μαθητής αυτοκτόνησε την ώρα της τηλεκπαίδευσης


Ένα 11χρονο αγόρι αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης μέσω Zoom, στην Καλιφόρνια.
Ο Adan Llanos αυτοκτόνησε στο σπίτι του στο Woodbridge της Καλιφόρνια, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης διαδικτυακών μαθημάτων, το πρωί της Τετάρτης.
Η αδερφή του αγοριού άκουσε το όπλο να εκπυρσοκροτεί και έσπευσε στο δωμάτιο του Αντάν, όπου τον βρήκε θανάσιμα τραυματισμένο.
Το κορίτσι, το οποίο επίσης παρακολουθήσει διαδικτυακά μαθήματα στο δωμάτιό του, ενημέρωσε τον δάσκαλό της τι είχε συμβεί και έπειτα έσπευσε να βρει έναν γείτονα, ο οποίος κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ο Adan μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.
Το γραφείο του σερίφη της κομητείας του San Joaquin ανέφερε ότι το αγόρι είχε απενεργοποιήσει τον ήχο και την κάμερα του όταν αυτοπυροβολήθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς άλλος στην τάξη του δημοτικού σχολείου Woodbridge δεν είδε αυτό που συνέβη.
Ο διευθυντής στο σχολείο του παιδού, Πολ Γουόρεν, υποστήριξε ότι είχε παρατηρήσει έναν μεγάλο αριθμό μαθητών με άγχος και κατάθλιψη. Ο Γουόρεν είπε ότι πολλοί μαθητές προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν το γεγονός ότι ο κορωνοϊός διέκοψε τις ρουτίνες τους και τους έκανε να μην μπορούν να κοινωνικοποιηθούν με φίλους.

Το Lodi School District, το οποίο περιλαμβάνει το Δημοτικό Σχολείο Woodbridge, σχεδιάζει να προσφέρει στους μαθητές ψυχολογική υποστήριξη για να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τον θάνατο του συμμαθητή τους.


Οι ειδικοί στον τομέα της ψυχικής υγείας λένε ότι τα συνεχιζόμενα μέτρα προστασίας από τον Covid -19 έχουν προκαλέσει έκρηξη σε ζητήματα ψυχικής υγείας που προκαλούνται από τη μοναξιά, το άγχος και την αβεβαιότητα, με τα παιδιά να επηρεάζονται περισσότερο.

Η ψυχολόγος παιδιών Tara Niendam, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Ντέιβις, είπε ότι πολλοί μαθητές που ευδοκιμούν στη δομή και την κοινωνική επαφή του σχολείου μπορεί να δυσκολευτούν με την ψηφιακή μάθηση.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here