Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο για το 2020 - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Δεκεμβρίου 19, 2020

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο για το 2020

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στη Γη δεν έχουν ανοσία στον κορωνοϊό. Καθώς η πανδημία σφίγγει τον κλοιό της περισσότερο στην Ευρώπη και την Αμερική, οι χρηματιστηριακές αγορές καταποντίστηκαν, γκρεμίζοντας πολλές περιουσίες.


Από τις 18 Μαρτίου, όταν και ολοκληρώθηκε η λίστα, το Forbes καταμετρά 2.095 δισεκατομμυριούχους, 58 λιγότερους από ότι πριν από έναν χρόνο.


Από τους δισεκατομμυριούχους που παραμένουν, το 51% είναι φτωχότερο από ό,τι πέρυσι. Με απλά λόγια, οι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου αξίζουν 8 τρισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένα κατά 700 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2019.


Συνολικά, 267 άτομα που μπήκαν τη λίστα του περασμένου έτους έπεσαν θέσεις, καθώς οι επιχειρήσεις τους έπεσαν. Άλλα 21 άτομα πέθαναν.


Ωστόσο, το Forbes μετρά 178 νεοεισερχόμενους που προέρχονται από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων, όπως ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Zoom Video Communications, Eric Yuan, του οποίου η υπηρεσία ακμάζει στην νέα μας πραγματικότητα. Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους, με 614. Ακολουθεί η Κίνα (συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο), με 456.


Οι δέκα πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου για το 2020 σύμφωνα με τη λίστα Forbes, είναι οι εξής:


Τζεφ Μπέζος: Ο ιδρυτής της Amazon παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου για τρίτη χρονιά στη σειρά, παρά το γεγονός ότι έδωσε 36 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Amazon στην πρώην σύζυγό του ΜαΚενζι Μπέζος για το διαζύγιό τους το περασμένο καλοκαίρι. Αξίζει 113 δισεκατομμύρια δολάρια, ενισχύοντας την αύξηση των μετοχών της Amazon κατά 15% από τη λίστα του 2019.

Το διάστημα του Μαρτίου και του Απριλίου 2020, η Amazon δήλωσε ότι προσέλαβε 175.000 επιπλέον εργαζόμενους, για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας.


2. Μπιλ Γκέιτς: Με τη σύζυγό του Μελίντα, ο Μπιλ Γκέιτς προεδρεύει το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το μεγαλύτερο ιδιωτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα στον κόσμο. Η αξία του υπολογίζεται στα 98 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Γκέιτς έχει πουλήσει ή εκχωρήσει μεγάλο μέρος του μεριδίου του στη Microsoft - κατέχει λίγο περισσότερο από το 1% των μετοχών - και έχει επενδύσει σε ένα συνδυασμό μετοχών και άλλων περιουσιακών στοιχείων. Τον Μάιο του 2020, το Ίδρυμα Γκέιτς είπε ότι θα δαπανήσει 300 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, τη χρηματοδότηση θεραπείας, την ανίχνευση και τα εμβόλια.


3. Μπερναρντ Αρνό: Ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς γούστου στον κόσμο, ο Αρνό επιβλέπει μια αυτοκρατορία 70 εμπορικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Louis Vuitton και Sephora. Η αξία του υπολογίζεται στα 76 δισεκατομμύρια δολάρια.


4. Γουόρεν Μπαφετ: Ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές όλων των εποχών. Ο Buffett διευθύνει την Berkshire Hathaway, η οποία κατέχει περισσότερες από 60 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της ασφαλιστικής εταιρείας Geico, της μπαταρίας Duracell και της αλυσίδας εστιατορίων Dairy Queen. Η αξία του υπολογίζεται στα 67,5 δισεκατομμύρια δολάρια.


5. Λάρι Έλισον: Ο Έλισον είναι πρόεδρος, διευθυντής τεχνολογίας και συνιδρυτής του λογισμικού κολοσσού Oracle, του οποίου κατέχει περίπου το 35,4%. Η αξία του υπολογίζεται στα 59 δισεκατομμύρια δολάρια.


6. Αμάνσιο Ορτέγκα: Ο ιδρυτής των ZARA είναι ένας από τους πλουσιότερους άντρες στην Ευρώπη. Η αξία του υπολογίζεται στα 55,1 δισεκατομμύρια δολάρια.


7. Μαρκ Ζακερμπεργκ: Η αξία του ιδρυτή του Facebook υπολογίζεται στα 54,7 δισεκατομμύρια δολάρια.


8. Τζιμ Γουάλτον: Είναι ο νεότερος γιος του ιδρυτή της Walmart, Σαμ Γουάλτον. Είναι πρόεδρος της οικογενειακής Arvest Bank, η οποία διαθέτει σήμερα περιουσιακά στοιχεία άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αξία του υπολογίζεται σε 54,6 δισεκατομμύρια δολάρια.


9. Άλις Γουάλτον: Είναι η μοναδική κόρη του ιδρυτή της Walmart, Σαμ Γουάλτον. Η αξία της υπολογίζεται στα 54,4 δισεκατομμύρια δολάρια.


10. Ρομπ Γουάλτον: Είναι ο μεγαλύτερος γιος του ιδρυτή της Walmart, Σαμ Γουάλτον. Η αξία του υπολογίζεται στα 54,1 δισεκατομμύρια δολάρια.






Πηγή: cnn
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες