9 ντοκιμαντέρ για να αυξήσετε την ευφυΐα σας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Δεκεμβρίου 20, 2020

9 ντοκιμαντέρ για να αυξήσετε την ευφυΐα σας


Ας είμαστε ειλικρινείς, τώρα και παλαιότερα έχουμε περάσει τον ελεύθερο χρόνο μας βλέποντας διάφορες τηλεοπτικές σειρές, σωστά; Ενώ κάποιες μπορεί να θεωρηθούν ασήμαντες, είμαστε σίγουροι πως υπάρχουν κάποιες άλλες από τις οποία μπορούμε να μάθουμε πολλά χρήσιμα και ενδιαφέροντα πράγματα.
Σας παρουσιάζουμε μια λίστα με 9 απίθανες τηλεοπτικές σειρές ντοκιμαντέρ που θα αποκαλύψουν πολλά μυστικά για το μεγάλο και μυστηριώδες κόσμο όπου ζούμε.
The Brain: A Secret History (2010)

BBC

© depositphotos
Αυτή η σειρά του BBC αποκαλύπτει πολλά μυστικά πίσω από τη δραστηριότητα του εγκεφάλου μας. Θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε γιατί εκτελούμε συγκεκριμένες κινήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις, τι μας καθοδηγεί πραγματικά και πως δουλεύει η συνείδησή μας. Θα μάθετε επίσης αν μπορούμε πραγματικά να ελέγξουμε τις σκέψεις και πως να επηρεάζουμε τη συμπεριφορά και τον τρόπο σκέψης των άλλων ανθρώπων.Η δύναμη της τέχνης – Simon Schama’s Power of Art (2006)

imdb

© BBC
«Η δύναμη της τέχνης» είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ 8 επεισοδίων που δημιουργήθηκε από τον Simon Schama, έναν Βρετανό ιστορικό τέχνης. Κάθε ένα από τα επεισόδια είναι αφιερωμένο στη βιογραφία ενός καλλιτέχνη και στα λαμπρά αριστουργήματά του. Δεν πρόκειται για μια βαρετή ξενάγηση σε μουσείο μιας και η σειρά είναι μαγευτική και ρεαλιστική. Μερικές φορές οι σκηνές με τον Schama που περιλαμβάνουν επιστημονικές γνώσεις δίνουν την θέση τους σε εκπληκτικές αναπαραστάσεις που θα σας βυθίσουν εντελώς σε μια συγκεκριμένη ιστορική εποχή. Πρόκειται για μια απίστευτη τηλεοπτική εκπομπή που πρέπει να δουν όλοι και ιδιαίτερα όσοι αγαπούν την τέχνη.Τα μυστήρια της ύπαρξης – Through the Wormhole (2010-σήμερα)

imdb

© Discovery Science Channel
Λένε πως αν μια εκπομπή έχει για παρουσιαστή τον Μόργκαν Φρίμαν θα είναι εγγυημένη επιτυχία. Κάθε επεισόδιο είναι ένας είδος ταξιδιού μέσα στο Σύμπαν μας αναζητώντας απαντήσεις στα πιο θεμελιώδη ζητήματα της ίδιας της ύπαρξης και στα ερωτήματα που πάντα προβλημάτιζαν την ανθρωπότητα. Η προσοχή σας θα εστιάσει εκεί από την αρχή μιας και υπάρχει πληθώρα συνεντεύξεων, θεωριών και πειραμάτων που έρχονται σε αντίθεση με τις θεωρίες του Αϊνστάιν.

Into the Universe με τον Στίβεν Χώκινγκ (2010-σήμερα)

imdb

© Discovery Channel


Όταν πρόκειται για το σύμπαν και την κοσμολογία, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη γνώμη του ειδικού Στίβεν Χώκινγκ. Στη σειρά ντοκιμαντέρ, ο θεωρητικός φυσικός και ιδιοφυής κοσμολόγος ξετυλίγει διάφορα μυστήρια του σύμπαντος και μοιράζεται τις ιδέες του για την ύπαρξη της εξωγήινης ζωής. Επίσης δίνει στοιχεία για το πώς κανείς μπορεί να επωφεληθεί από τον χρόνο και το χώρο. Ακόμη κι αν δεν ενδιαφερόσασταν ποτέ για την αστρονομία, βλέποντας αυτή τη σειρά σίγουρα θα ερωτευτείτε το σύμπαν και θα νιώσετε μια βαθύτερη δίψα για γνώση. Είναι καλύτερα να παρακολουθήσετε τα επεισόδια στην πρωτότυπη γλώσσα τους επειδή διηγείται ο ίδιος ο Στίβεν Χώκινγκ και ο σπουδαίος ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

Lost Worlds (2006-2007)

imdb

© depositphotos


Η τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ Lost Worlds αναφέρεται στα μυστήρια της παγκόσμιας ιστορίας. Περιλαμβάνει την αρχαία Αίγυπτο, τις μυστικές πυρηνικές αποθήκες του 1950, καταπληκτικούς χαμένους ναούς και πολιτισμούς που έχουν εξαφανιστεί εντελώς. Είναι μια καλή ιδέα για να περάσετε υπέροχα μια κινηματογραφική βραδιά.
The Supersizers Go… (2007-2009)

imdb

© BBC


Σε κάθε νέο επεισόδιο της σειράς, ένας διάσημος κριτικός εστιατορίων και μια ηθοποιός κωμωδίας ταξιδεύουν μέσα στο χρόνο και μεταφέρονται σε μια ιστορική εποχή της Μεγάλης Βρετανίας όπου τρώνε μόνο τυπικά πιάτα της εποχής. Μετά από κάθε πείραμα, και οι δύο εξετάζονται διεξοδικά και λαμβάνουν μια ιατρική έκθεση σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της υγείας τους. Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να βλέπει κανείς επαγγελματίες να μαγειρεύουν και τους παράξενους ταξιδιώτες του χρόνου να τρώνε παράξενα φαγητά όπως το κεφάλι ενός πρόβατου διακοσμημένο με εντόσθια, πίτα βατράχου, ραγού από 15 διαφορετικά είδη κρέατος και πίτα ύψους 30 εκατοστών.
Food Factory (2012)

imdb

© Discovery Science Channel


Πρόκειται για μια διασκεδαστική τηλεοπτική σειρά όπου μας δείχνει πως γίνονται τα αγαπημένα μας φαγητά. Η εκπομπή δείχνει τις βιομηχανικές γραμμές παραγωγής των μεγάλων εταιριών τροφίμων και παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες. Επιπλέον, αποκαλύπτει τα μυστικά μαγειρικής των μεγάλων σεφ. Μην το δείτε αν δεν έχετε φάει πρώτα.
Stardust Lost In The Andes (1995-1996)

reddit

© burns trust television


Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ ερευνά τα γεγονότα του παρελθόντος που ακόμη εγείρουν ερωτήματα και προκαλούν συζητήσεις. Κάθε επεισόδιο αφηγείται την ιστορία ενός μυστηριώδους περιστατικού: πως, πότε και γιατί εξαφανίζονται ξαφνικά ολόκληρες επιστημονικές αποστολές, τεράστια πλοία και αεροπλάνα χωρίς κανένα ίχνος; Στα επεισόδια χρησιμοποιείται υλικό από διάφορα σπάνια ντοκιμαντέρ και άγνωστα έγγραφα, κάτι που τα καθιστά αξιόπιστα και ενδιαφέροντα από επιστημονική άποψη.

Black Mirror (2011-σήμερα)

imdb

© Channel 4


Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό.. Είναι η μόνη τηλεοπτική σειρά δράματος στη συλλογή μας. Θα σας κάνει να ρίξετε μια βαθύτερη ματιά στη σύγχρονη τεχνολογία γενικότερα και στα γεγονότα στα οποία έχει ή θα μπορούσε να οδηγήσει. Είναι παρόν σε κάθε σπίτι, κάθε γραφείο, κάθε χέρι. Ο «μαύρος καθρέφτης» είναι η τηλεόραση plasma, η οθόνη του υπολογιστή ή του πολύτιμου κινητού μας τηλεφώνου. Είναι μια πολύ έξυπνη και τολμηρή δυστοπία του 21ου αιώνα. Σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες