Κλειστά σχολεία και εστίαση, ανοιχτά μαγαζιά - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2020

Κλειστά σχολεία και εστίαση, ανοιχτά μαγαζιά

Δεν είναι παρά μόνον λίγες ώρες που έκαναν τον γύρο του κόσμου οι εικόνες από το πολυκατάστημα Harrods στο Λονδίνο με σκηνές χάους και ουρές ανθρώπων χωρίς μάσκες και αποστάσεις.


Εικόνες γνώριμες ενόψει Χριστουγέννων, που όμως θυμίζουν άλλες χρονιές και εορταστικές περιόδους χωρίς πανδημία. Και μέσα σε αυτό το κλίμα, στην Ελλάδα όχι μόνο έχει ανοίξει η συζήτηση για άνοιγμα των καταστημάτων, αλλά σήμερα κιόλας αναμένεται να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.


Παρά τις εκκλήσεις των λοιμωξιολόγων - με πιο χαρακτηριστική εκείνη του καθηγητή και μέλους της Επιτροπής για τον κορονοϊό, Νίκου Σύψα, ότι η Ερμού αν ανοίξει θα γίνει εστία υπερμετάδοσης- η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε άνοιγμα και άλλων επιχειρήσεων, όπως έγινε άλλωστε και σήμερα με τα 110 εποχιακά καταστήματα που άνοιξαν τις πόρτες τους στους καταναλωτές.


Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πέτσας θα ανακοινώσει οριστικά ότι σχολεία και εστίαση δεν θα ανοίξουν μέχρι το τέλος του 2020 και οι συζητήσεις μεταφέρονται για το 2021.



Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η επιτροπή απέρριψε το σενάριο για άνοιγμα των σχολείων, λόγω του μεγάλου επιδημιολογικού φορτίου που συνεχίζει να αποτυπώνεται στον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ.


Σύμφωνα εξάλλου και με το ρεπορτάζ του iEidiseis, στη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, επικράτησε η άποψη ότι δεν υπάρχει λόγος να γυρίσουν για λίγες μόλις μέρες οι μαθητές στο σχολείο με κίνδυνο να υπάρξει συγχρωτισμός.


Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο που θα προηγηθεί πριν το άνοιγμα των σχολείων, είναι να ανοίξουν κομμωτήρια, παιχνιδάδικα, βιβλιοπωλεία και ανθοπωλεία.






Πηγή: ieidiseis
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες