Το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς, δεν σας αφορά καθόλου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2020

Το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς, δεν σας αφορά καθόλου


Συχνά οι άνθρωποι αφιερώνουμε πολύ χρόνο στο να σκεφτόμαστε και να αναλύουμε το τι πιστεύουν οι άλλοι για εμάς. Δίνουμε τέτοια βαρύτητα στη γνώμη των άλλων που ξεχνάμε, πολλές φορές, το ποιοι είμαστε πραγματικά και φερόμαστε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε όσο δυνατόν περισσότερη αναγνώριση και αποδοχή από τους άλλους.
Όμως, όποιος και να είναι ο άλλος, μόνο ένα άτομο αξίζει να παλέψουμε για την αποδοχή του, ο εαυτός μας. Παρακάτω ακολουθεί ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Jack Ganfield,
«Η Επιτυχία Βήμα Βήμα» από τις Εκδόσεις Διόπτρα, που εξηγεί με απλά λόγια γιατί δεν αξίζει να σκεφτόμαστε συνεχώς τη γνώμη των άλλων.«Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου όταν κανείς άλλος δεν πιστεύει σε εσένα. Αυτό είναι που σε κάνει πρωταθλητή». – ΒΕΝΟΥΣ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ (Χρυσή ολυμπιονίκης και πρωταθλήτρια του τένις)
Αν το να πιστεύουν οι άλλοι σε εμάς και στα όνειρά μας αποτελούσε προϋπόθεση της επιτυχίας, οι περισσότεροι από εμάς δεν θα καταφέρναμε ποτέ τίποτα.
Πρέπει να αποφασίσετε τι επιθυμείτε να κάνετε με βάση τους δικούς σας στόχους και τις δικές σας επιθυμίες, και όχι τους στόχους, τις επιθυμίες, τις απόψεις και τις κρίσεις των γονιών, των φίλων, του/της συζύγου σας, των παιδιών ή των συνεργατών σας. Σταματήστε να ανησυχείτε για το τι μπορεί να σκέφτονται οι άλλοι για εσάς και ακολουθήστε την καρδιά σας.
Προσωπικά μου αρέσει ο κανόνας 18/40/60 του δρα Ντανιέλ Άμεν: Όταν είστε 18 ανησυχείτε για το τι μπορεί να σκέφτονται οι άλλοι για εσάς· όταν είστε 40 δεν δίνετε δεκάρα για το τι σκέφτονται για εσάς· όταν είστε 6ο συνειδητοποιείτε ότι δεν σας σκέφτεται κανένας.Έκπληξη!
Τις περισσότερες φορές κανένας δεν σκέφτεται το παραμικρό για εσάς! Είναι πολύ απασχολημένοι με το να ανησυχούν για τη δική τους ζωή και αν σκέφτονται κάτι για εσάς, τότε αναρωτιούνται τι μπορεί να σκέφτεστε για εκείνους.
Στο μεταξύ, όλον αυτόν τον χρόνο που χάνετε ανησυχώντας για το τι μπορεί να σκέφτονται οι άλλοι για τις ιδέες, τους στόχους, τα ρούχα, τα μαλλιά και το σπίτι σας, θα μπορούσατε να τον εκμεταλλευτείτε καλύτερα εστιάζοντας στα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να επιτύχετε τους στόχους σας.

olagiatingunaika.gr

.post-170485.entry-meta:not(:last-of-type)
display:none!important;



Πηγή: www.newsone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες