Δυο ισχυρά κύματα κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Που θα «χτυπήσουν» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2020

Δυο ισχυρά κύματα κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Που θα «χτυπήσουν»


Διαδοχικά τα «χτυπήματα» της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες. Ο καιρός δείχνει ξανά τα… δόντια του. Η νέα αλλαγή οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από την κεντρική Μεσόγειο. Καρέ καρέ πως θα κινηθεί έως και τη Δευτέρα. Πότε θα φτάσει στην Αττική. Ισχυρότερο και με μεγαλύτερη διάρκεια το δεύτερο κύμα.
Νέο κύμα κακοκαιρίας και μάλιστα σε δυο φάσεις ετοιμάζεται να «χτυπήσει» την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα δυο ισχυρά κύματα κακοκαιρίας που θα απασχολήσουν μεγάλο τμήμα της χώρας έως τη Δευτέρα, είναι ικανά να προκαλέσουν προβλήματα. Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.
Έως το μεσημέρι της Κυριακής (13.12.2020) αναμένεται το πρώτο από τα δυο «χτυπήματα» της κακοκαιρίας. Από τα νοτιοδυτικά θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές – καταιγίδες φαινόμενα που σχετικά γρήγορα θα περάσουν μέσα στο Αιγαίο και μέχρι το απόγευμα θα έχουν φτάσει στο βορειοανατολικό άκρο της χώρας μας.
Το πρώτο κύμα θα «χτυπήσει» κυρίως σε Πελοπόννησο, κεντρική – ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, Εύβοια, ανατολική και νότια Θεσσαλία, Σποράδες, Χαλκιδική, ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κρήτη κυρίως τα δυτικά τμήματα, Κυκλάδες και νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

 Κακοκαιρία μεγαλύτερης διάρκειας το δεύτερο κύμα


Από το βράδυ της Κυριακής και για 24 ώρες αναμένεται, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το δεύτερο χτύπημα της κακοκαιρίας το οποίο θα είναι πιο οργανωμένο. Και αυτό το κύμα θα ακολουθήσει την ίδια τροχιά επηρεάζοντας τις ίδιες περιοχές δηλαδή χοντρικά από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά όπως επίσης και τα νότια θαλάσσια τμήματα.

Από το μεσημέρι – απόγευμα της Κυριακής και από τα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους και τη Δευτέρα θα ενισχυθούν σημαντικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα πέσει και τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους στα βουνά για άλλη μία φορά.

 


Εξαπλώνεται ο «Ωμέγα» εμποδιστής

Από τη Δευτέρα και μετά, πάντως, φαίνεται ότι ο καιρός βελτιώνεται αφού, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο “ΩΜΕΓΑ” εμποδιστής θα εξαπλωθεί σταδιακά σε μεγάλο μέρος της νότιας Ευρώπης κλείνοντας τον δρόμο προς τις κακοκαιρίες. Αυτό θα μας χαρίσει ένα σχετικά μεγάλο διάστημα με ήπιο καιρό και με ανεβασμένες για την εποχή θερμοκρασίες.
Ο καιρός τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Ο γνωστός μετεωρολόγος κάνει και μια εκτίμηση για τον καιρό τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Η τάση που διαμορφώνεται, τονίζει, με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα μετεωρολογικά στοιχεία οδηγεί σε έναν ήπιο καιρό τις ημέρες των Χριστουγέννων. Δεν φαίνεται το ίδιο όμως και για την Πρωτοχρονιά μιας και η μεσημβρινή ατμοσφαιρική κυκλοφορία δείχνει να επικρατεί με πολύ κρύο και χιόνια.
newsit.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες