Παράταση δύο μηνών για τα τέλη κυκλοφορίας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 07, 2020

Παράταση δύο μηνών για τα τέλη κυκλοφορίας


Μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2021.
Παρατείνεται η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021 καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία κατά δύο μήνες, μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος, «η Κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη και συναίσθηση των δυσκολιών, αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών, που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Η παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας είναι επιβεβλημένη, για να διευκολύνει τους πολίτες και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να εκπληρώσουν αυτή την υποχρέωση».

Το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση και η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας πρέπει να γίνει έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.
Τα πρόστιμα

Η εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ή η μη πληρωμή τους επισύρει πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Συγκεκριμένα καταβάλλεται:

- Πρόστιμο ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
- Πρόστιμο ίσο με το 50% των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.
- Μηδενικό πρόστιμο, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.
Ηλεκτρονικά η κατάθεση πινακίδων

Ψηφιακά θα μπορούν πλέον να καταθέτουν τις πινακίδες τους οι ιδιοκτήτες οχημάτων προκειμένου να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας. Πάντως τα πρόστιμα θα είναι «τσουχτερά» για όσους φορολογούμενους επιχειρήσουν να κυκλοφορήσουν με τα οχήματα που έχουν δηλώσει σε «ακινησία».

Συγκεκριμένα, με νέα διάταξη νόμου του υπουργείου Οικονομικών οι φορολογούμενοι - ιδιοκτήτες οχημάτων, που επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες τους, θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν ηλεκτρονικά από το σπίτι τους μέσω ειδικής online πλατφόρμας με την ονομασία «My Car». Οι φορολογούμενοι θα δηλώνουν εκεί τον αριθμό της πινακίδας τους και στη συνέχεια θα μπορούν να τις κρατούν στο σπίτι τους και όχι να τις καταθέτουν στην Εφορία.
Σε περίπτωση, όμως που εντοπιστούν να κυκλοφορούν με τα οχήματα που έχουν δηλώσει σε ακινησία, θα κληθούν να πληρώσουν «τσουχτερά» πρόστιμα, που θα φτάνουν τα 10.000 ευρώ την πρώτη φορά που θα πιαστούν, και τα 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής. Δηλαδή, τα ποσά των προστίμων θα αντιστοιχούν σε χρήματα που θα έφταναν για την αγορά ενός καινούργιου οχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες