Παρατάθηκαν τα μέτρα για μάσκα σε αυτοκίνητα - Για ποιους είναι υποχρεωτική - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Δεκεμβρίου 06, 2020

Παρατάθηκαν τα μέτρα για μάσκα σε αυτοκίνητα - Για ποιους είναι υποχρεωτική

Το lockdown παραμένει στη χώρα, οι μετακινήσεις είναι περιορισμένες και υποχρεωτικά τα SMS στο 13033. Μαζί με την παράταση του lockdown, παράταση πήραν και τα μέτρα στο αυτοκίνητα, η παράβαση των οποίων επιφέρει πρόστιμο 300 ευρώ σε κάθε επιβαίνοντα.


Θυμίζουμε, λοιπόν, πως η μάσκα είναι υποχρεωτική εντός οχήματος, όταν σε αυτό επιβαίνουν άτομα που δεν έχουν συγγένεια α' βαθμού μεταξύ τους.

 

Αντίθετα, προβλέπεται πως μπορούμε να μη φοράμε μάσκα μέσα στο αυτοκίνητο εφόσον κινούμαστε μαζί με μέλη της οικογένειας (π.χ. γονείς ή γονείς με παιδιά).


Επιπλέον, κατά το πλαίσιο που έχουν θέσει οι αρχές τα 2 άτομα, μεταξύ των οποίων ο οδηγός, ως ανώτατο όριο επιβαινόντων, για τις μετακινήσεις τόσο με Ι.Χ. όσο και με ταξί.


Εξαίρεση στο παραπάνω αποτελεί η ανάγκη μεταφοράς ατόμου για λόγους υγείας ενώ ο ίδιος περιορισμός δεν ισχύει, ξανά, για τις οικογένειες τα μέλη των οποίων βρίσκονται υπό την ίδια στέγη, καθώς παιδιά και γονείς βρίσκονται έτσι κι αλλιώς όλη τη μέρα μαζί. Ειδικότερα, η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.


Σημειώστε, επίσης, πως επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα.


Φυσικά, οι οι λόγοι μετακίνησης πρέπει να εμπίπτουν σε εκείνους που επιτρέπονται, όπως η επίσκεψη σε ιατρό ή φαρμακείο, η μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα ειδών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ κλπ.), σωματική άσκηση κλπ., ενώ για κάθε μετακίνηση όλοι οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν τον ανάλογο κωδικό SMS (1 - 6) στο 13033, ή να έχουν συμπληρώσει τη σχετική βεβαίωση καθώς και να φέρουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα.






Πηγή: dikaiologitika
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες