Απόγνωση στα Τρίκαλα: Γέμισε και το νεκροταφείο στα Σαράγια - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2020

Απόγνωση στα Τρίκαλα: Γέμισε και το νεκροταφείο στα Σαράγια


Μετά το Α΄ και Β΄ νεκροταφείο στα Τρίκαλα, στα όριά του έφτασε και αυτό στα Σαράγια, δείχνοντας το πόσο έχει επηρεάσει την περιοχή ο κορονοϊός.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr πλέον δεν υπάρχει κανένας κενός τάφος. Μάλιστα το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων υποχρεώθηκε να βγάλει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αναστέλλονται οι ταφές μη ενοριτών (σ.σ. συνήθως γίνονταν εκεί από το Γαρδικάκι, αλλά και την Αγία Μονή) μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2021!!!…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με αίσθημα ευθύνης, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων, ενημερώνει τους συμπολίτες μας πως, δυστυχώς, στο ενοριακό κοιμητήριο του Ναού δεν υπάρχουν καθόλου κενοί τάφοι. Γι’ αυτό αποφάσισε, για το πρώτο εξάμηνο του έτους 2021, δηλαδή από 1-1-2021 έως 30-6-2021 να ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑΦΕΣ ΜΗ ΕΝΟΡΙΤΩΝ για το διάστημα αυτό. Είναι εύλογο και κατανοητό στον καθέναν γιατί γίνεται αυτό. Ζητώντας συγνώμη από τους συμπολίτες μας ΜΗ ΕΝΟΡΙΤΕΣ, παρακαλούμε θερμά για το μικρό αυτό χρονικό διάστημα να μην ενοχλείτε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. Επίσης παρακαλούμε θερμά όλους, ενορίτες μας και μη ενορίτες, όσοι έχουν νεκρούς στο ενοριακό μας νεκροταφείο, ενταφιασμένους πάνω από τέσσερα χρόνια να φροντίσουν τους επόμενους δύο μήνες να κάνουν εκταφή των δικών τους ανθρώπων, ούτως ώστε να λειτουργήσει ξανά το κοιμητήριο του Ναού μας κανονικά. Αν οι ίδιοι δε φροντίσουν γι’ αυτό, τότε αυτοδικαίως το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο θα προβεί σε άλλες ενέργειες. Ελπίζοντας στην κατανόηση και τη βοήθειά σας, από 1-7-2021 το ενοριακό μας κοιμητήριο θα επανέλθει στο προηγούμενο καθεστώς.

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες