Ελαιόλαδο με σκόρδο για τη μόλυνση του αυτιού - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Δεκεμβρίου 19, 2020

Ελαιόλαδο με σκόρδο για τη μόλυνση του αυτιού


Παραδοσιακά το ελαιόλαδο με σκόρδο είναι ένα φάρμακο που έχει χρησιμοποιηθεί για εκατοντάδες χρόνια για λοιμώξεις του αυτιού. Σε αντίθεση με άλλες θεραπείες, το σκόρδο μπορεί να παρέχει γρήγορη ανακούφιση με μακράς διαρκείας αποτελέσματα.
Συνήθως συνταγογραφούνται αντιβιοτικά για τις μολύνσεις αυτιών, παρόλο που δε συνιστάται από πολλούς γιατρούς, πολλές όμως λοιμώξεις του αυτιού που προκαλούνται από ιούς, δεν επηρεάζονται από τα αντιβιοτικά. Χιλιάδες παιδιά παίρνουν χωρίς λόγο αντιβιοτικά κάθε χρόνο για λοιμώξεις του αυτιού, χωρίς να είναι αποτελεσματικά για τις περισσότερες λοιμώξεις. Επιπλέον, έρευνα έχει δείξει ότι τα περισσότερα παιδιά καταπολεμούν μολύνσεις στο αυτί από μόνα τους εντός 24-72 ωρών χωρίς την ανάγκη αντιβιοτικών ή άλλης παρέμβασης. Αυτό όμως δεν είναι αρκετά παρήγορο για μία μητέρα να κρατήσει το παιδί της με πόνο για 1-3 ημέρες.
Ευτυχώς, υπάρχουν θεραπείες, όπως το ελαιόλαδο με σκόρδο στο αυτί, το οποίο χρησιμοποιούσαν από πάντα οι γιαγιάδες μας για να απαλύνουν τον πόνο της μόλυνσης των αυτιών και να επιταχύνουν τη διαδικασία επούλωσης.
Γιατί λειτουργεί;
Το σκόρδο είναι ισχυρό από μόνο του, έχοντας δημοσιευθεί χιλιάδες έρευνες που αναδεικνύουν την ικανότητα του σκόρδου να βοηθάει πολλές ασθένειες από την υπέρταση μέχρι την απώλεια μαλλιών. Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται συχνά ως βάση για επουλωτικές αλοιφές και λοσιόν διότι περιέχει ισχυρές πολυφαινόλες που μειώνουν τη φλεγμονή. Μαζί, το σκόρδο και το ελαιόλαδο μπορούν να βοηθήσουν να απαλύνει ο πόνος της μόλυνσης και να μειωθεί ο χρόνος επούλωσης.


aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες