Ολοκληρώθηκε η ηλέκτριση του υποβρύχιου καλωδίου που ενώνει Κρήτη με Πελοπόννησο - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2020

Ολοκληρώθηκε η ηλέκτριση του υποβρύχιου καλωδίου που ενώνει Κρήτη με Πελοπόννησο


Ολοκληρώθηκε απ’ τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, η ηλέκτριση του υποβρύχιου καλωδίου, που ενώνει την Κρήτη με το ηπειρωτικό σύστημα.
Πρόκειται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, για την μεγαλύτερη υποθαλάσσια διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος, παγκοσμίως.
Μάλιστα, η 24ωρη δοκιμαστική ηλέκτριση, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, όπως τονίζει ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, αλλά και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Το ανατολικό κύκλωμα της διασύνδεσης, απαρτίζεται από,
Α. Υποβρύχιο καλώδιο 132 χλμ. Ανάμεσα σε Χανιά και Νεάπολη Λακωνίας.
Β. Υπόγεια καλώδια, 42 χλμ. σε Κρήτη και Πελοπόννησο.
Γ. Νέος υποσταθμός στην Ανατολική Πελοπόννησο και αναβάθμιση του υφιστάμενου υποσταθμού στα Χανιά.
Η νέα διασύνδεση εκτείνεται απ’ τη Μεγαλόπολη έως τα Χανιά και το Ηράκλειο της Κρήτης, περιλαμβάνοντας οκτώ πόλεις στον σχεδιασμό της.
Το έργο έχει συνολικό προυπολογισμό 356 εκατ. Ευρώ και υλοποιείται με την συγχρηματοδότηση της χώρας μας και της Ευρωπαικής Ένωσης, αλλά και με δανεισμό απ’ την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων, σύμφωνα με τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή της Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Το Υπουργείο, όπως δηλώνει ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στηρίζει την επιτάχυνση των «πράσινων» αυτών έργων, τα οποία και χρηματοδοτούνται και με πόρους απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πηγή: ΕΡΤ

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here