Champions League Μαρσέιγ - Ολυμπιακός: Το… γαλλικό κλειδί της πρόκρισης ψάχνουν απόψε οι «ερυθρόλευκοι - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Δεκεμβρίου 01, 2020

Champions League Μαρσέιγ - Ολυμπιακός: Το… γαλλικό κλειδί της πρόκρισης ψάχνουν απόψε οι «ερυθρόλευκοι

Το…γαλλικό κλειδί που θα του κρατήσει ανοιχτή την πόρτα της πρόκρισης είτε στους «16» του Champions League, είτε στους «32» του Europa League καλείται να βρει ο Ολυμπιακός απόψε (22.00, Cosmote Sport2) στο «Βελοντρόμ» κόντρα στη Μαρσέιγ για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» αν θέλουν να συνεχίσουν το Ευρωπαϊκό τους ταξίδι και μετά τα Χριστούγεννα γνωρίζουν ότι απόψε πρέπει να φύγουν από τη Μασσαλία τουλάχιστον με το βαθμό της ισοπαλίας. Αν πάρουν το διπλό και η Πόρτο ηττηθεί από την Μάντσεστερ Σίτι, τότε παραμένουν ζωντανοί και στη διεκδίκηση του εισιτηρίου για τα νοκ άουτ παιχνίδια του Champions League.



Τα πλάνα του Μαρτίνς για τη νίκη στη Μασσαλία



«Ο Ολυμπιακός, η Πόρτο και η Μαρσέιγ βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Όλα τα μεταξύ μας παιχνίδια κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Η Μαρσέιγ αξίζει τον σεβασμό μας και παραμένει μια πολύ δυνατή και ποιοτική ομάδα, παρότι δεν έχει σκοράρει ακόμα στη διοργάνωση. Εμείς ήρθαμε εδώ για τη νίκη. Εξαρτόμαστε από το άλλο αποτέλεσμα. Ακόμα και αν όλα πάνε καλά όπως τα θέλουμε εκεί, δεν θα έχει αξία αν δεν κερδίσουμε. Αν μια ομάδα πει ότι πάει για την ισοπαλία, το πιο πιθανό είναι να χάσει. Ήρθαμε για να κάνουμε αυτό που προσπαθεί σε κάθε αγώνα ο Ολυμπιακός, τη νίκη», το χαρακτηριστικό σχόλιο του Πέδρο Μαρτίνς στη χθεσινή συνέντευξη τύπου.




Οι πρωτοπόροι της Σούπερ Λιγκ, μετά τη νίκη τους στο ματς κορυφής με τον Άρη με 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα στερηθούν σε ακόμα ένα παιχνίδι της υπηρεσίες του Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος ταξίδεψε στην πατρίδα του με την αποστολή του Ολυμπιακού, αλλά για ψυχολογικούς λόγους, αφού παραμένει τραυματίας. Εκτός είναι και οι Χασάν (σκόρερ στον πρώτο αγώνα με τη Μαρσέιγ), Μπρούμα και Ραντζέλοβιτς.





Σε αντίθεση με το παιχνίδι κόντρα στη Σίτι στο Καραϊσκάκη (0-1) ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να υπολογίζει στους Ελ Αραμπί και Χολέμπας που αγωνίστηκαν και στο ματς πρωταθλήματος με τον Άρη. Μάλιστα όπως είπε ο Πορτογάλος τεχνικός υπάρχει ακόμα ένας παίκτης που του έχει προκαλέσει ευχάριστό πονοκέφαλο για τον καταρτισμό της 11αδας, λόγω της απόδοσής του κόντρα στον Άρη και δεν είναι άλλος από τον Μάριο Βρουσάι. «Ο Μάριος έχει δείξει πολύ μεγάλη εξέλιξη. Είναι ένας ευχάριστος… πονοκέφαλος. Ανταποκρίνεται πολύ καλά σε όσα του ζητάμε. Είναι ένας παίκτης που τον παρακολουθούμε από πέρσι, που ήταν στην Ολλανδία. Όποτε κλήθηκε να αγωνιστεί τα πήγε πολύ καλά. Ο Μάριος έχει πιθανότητες να αγωνιστεί ακόμα και στο αυριανό παιχνίδι», σημείωσε ο Μαρτίνς.




Ο προπονητής του Ολυμπιακού αν και δεν άνοιξε τα χαρτιά του στην τελευταία προπόνηση της ομάδας στο «Βελοντρομ» όλα δείχνουν πως θα πάει σε ένα 4-3-3 με Σα κάτω από τα δοκάρια, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισε, Χολέμπας στην άμυνα, Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Καμαρά στη μεσαία γραμμή, έχοντας μπροστά τους Φορτούνη, Μασούρα και κορυφή της επίθεσης τον Ελ Αραμπί.

Υπενθυμίζεται πως εκτός ευρωπαϊκής λίστας των «ερυθρόλευκων» είναι οι Τιάγκο Σίλβα (χαφ), Λοβέρα (χαφ), Μπρούνο (μπακ-χαφ), Κάιπερς (επ/κος).




Τα πλάνα του Βίλας-Μπόας στην τελευταία του ευκαιρία για Ευρώπη

Σε ότι αφορά τη Μαρσέιγ, ο Αντέ Βίλας-Μποόας χαρακτήρισε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ως μια τελευταία ευκαιρία για να συνεχίσει η ομάδα του στην Ευρώπη μέσω του Europa.

Ο Πορτογάλος τεχνικός παραδέχτηκε ότι η Μαρσέιγ δεν αντιμετώπισε την Ευρώπη όπως θα έπρεπε αλλά πλέον υπάρχει αυτή η ευκαιρία.

"Ελπίζω ότι το παιχνίδι που κάναμε με τη Ναντ και οι ευκαιρίες που δημιουργήσαμε να είναι ο οδηγός μας. Ο Ολυμπιακός, βέβαια, είναι δυσκολότερος αντίπαλος από τη Ναντ. Πιο έμπειρη ομάδα από εμάς στο Champions League. Είναι καλή ομάδα ακόμα και χωρίς τον Βαλμπουενά. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, η τελευταία ευκαιρία μας για το Europa League. Ο Μπενεντέτο ήταν καλός κόντρα στη Ναντ και είναι νόμος ότι οι επιθετικοί γίνονται καλύτεροι όσο σκοράρουν".





Ο Βίλας-Μπόας έχει δυο απουσίες. Τιμωρημένος, λόγω της αποβολής του στο προηγούμενο ματς με την Πόρτο είναι ο αμυντικός Μπαλέρντι και τραυματίας ο ακραίος επιθετικός Ραντόνιτς.

Με 4-3-3 θα παραταχθουν και οι Γάλλοι με τους Μανταντά στην εστία- Σακάι, Αλβαρο, Τσαλέτα-Τσαρ, Αμαβί στην άμυνα, Ρονζιέ, Καμαρά, Σανσόν στα χαφ και Τοβέν, Μπενεντέτο, Παγιέ στην επίθεση.

Προϊστορία και αριθμοί

Ολυμπιακός και Μαρσέιγ εκτός από το παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκη οπού νίκησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Χασάν στο 91΄ (ο Αιγύπτιος επιθετικός το αφιέρωσε στον πατέρα του) έχει αντιμετωπίσει την Γαλλική ομάδα ακόμα 4 φορές.




Τη σεζόν 1994-95 για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ ειχε γνωρίσει δυο φορές την ήττα μια στην Ελλάδα με 2-1 και άλλη μια στη Γαλλία με 3-0 και την σεζόν 2011-12 για τη φάση των ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ είχε ηττηθεί στο Καραϊσκάκη με 1-0 με τέρμα του Λούτσο Γκονζάλες, όμως είχε πάρει το «διπλό» στο «Βελοντρομ» με 1-0 με γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη στο 82΄ και είχε τερματίσει 3ος στον όμιλο με 9 βαθμούς πίσω από Άρσεναλ (11β) και Μαρσέιγ (10β) αφήνοντας στην 4η θέση τη Μπορούσια Ντόρμουντ (4β).

Αυτή θα είναι η 15η φορά που ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει ομάδα από τη Γαλλία. Στις προηγούμενες 14 φορές, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 3 προκρίσεις, 4 τρίτες θέσεις στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και 7 αποκλεισμούς. Όλα αυτά, τα πέτυχαν έχοντας σε 29 παιχνίδια, 11 νίκες, 3 ισοπαλίες και 15 ήττες.

Ισπανός διαιτητής με κακές αναμνήσεις για τον Ολυμπιακό

Ο διαιτητής στην αναμέτρηση του Βελοντρόμ θα είναι ο Χεσούς Χιλ Μανθάνο. Ο 36χρονος Ισπανός είχε διευθύνει το ματς των ερυθρόλευκων με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 10 Φεβρουαρίου 2019, στο οποίο ο Δικέφαλος είχε πανηγυρίσει τη νίκη (3-1).



Επίσης ήταν στο ΑΕΚ-Κλαμπ Μπριζ (3-0) για τα playoffs του Europa League στις 24 Αυγούστου 2017.

Φέτος έχει «σφυρίξει» στο Λειψία-Μπασακσεχίρ 2-0 για τους ομίλους του Champions League και το Μπενφίκα-Ρέιντζερς 3-3 για τους ομίλους του Europa League.

Βοηθοί του Μανθάνο θα είναι οι Άνχελ Νεβάδο και Χοσέ Ναράνχο, τέταρτος ο Φάμπιο Μαρέσκα, ενώ στο VAR θα βρίσκονται ο Ρικάρντο ντε Μπούργος Μπενγκοετσέα και ο Ινίγο Πριέτο.






Πηγή: protothema
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες