Πέτσας: Θα υπάρξουν νέα τοπικά lockdown - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22, 2020

Πέτσας: Θα υπάρξουν νέα τοπικά lockdown

Για τις κινήσεις που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στην περίπτωση που ο κορονοϊός ξεφύγει μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στον ΑΝΤ1. Οπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν νέα τοπικά lockdown σε περίπτωση που ο κορονοϊός ξεφύγει ξανά. «Ευτυχώς τις τελευταίες μέρες πηγαίνουμε καλύτερα να διαφυλάξουμε αυτή την εικόνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας. 



Αναφορικά με τις περιοχές που δεν έχουν αυξημένο ιικό φορτίο και την άρση του lockdown ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021 θα ακολουθηθούν τα γενικά μέτρα και έπειτα θα εξεταστεί η φάση της απελευθέρωσης για κάποιες γεωγραφικές περιοχές και κοινωνικές δραστηριότητες.


Πρόωρη η άρση του lockdown στις 7 Ιανουαρίου

Παρά το γεγονός ότι είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης του δεύτερου κύματος του κορονοϊού στη χώρα μας, ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, θεωρεί ότι η άρση του lockdown στις 7 Ιανουαρίου θα είναι πρόωρη. «Δεν μας παίρνει να μας ξεφύγει η πανδημία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Open TV.  


«Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης. Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων στις ΜΕΘ και στους θανάτους. Είναι δύσκολη περίοδος λόγω των καιρικών συνθηκών», ανέφερε και ήταν αρνητικός και στο άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές. «Καταλαβαίνω ότι είναι ο στόχος να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά με τις ενδείξεις που έχουμε ανά περιοχή στη χώρα δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει. Θα βοηθούσε η αύξηση της τηλεργασίας».






Πηγή: ethnos
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες