Χριστούγεννα με lockdown: Πώς γιορτάζουμε και πώς μετακινούμαστε - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 25, 2020

Χριστούγεννα με lockdown: Πώς γιορτάζουμε και πώς μετακινούμαστε

Πρωτόγνωρες είναι οι φετινές γιορτές, καθώς μάς βρίσκουν εν μέσω lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που εξαπλώνεται στη χώρα μας και ολόκληρο τον πλανήτη.


Οι εορτασμοί για τα Χριστούγεννα δεν θυμίζουν σε τίποτα τις προηγούμενες χρονιές, αφού θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο αυστηρών περιορισμών που επιβάλλουν συγκεντρώσεις σε στενό κύκλο έως 9 ατόμων και μετακινήσεις μέχρι τις 22:00 το βράδυ, που ξεκινά η απαγόρευσης κυκλοφορίας.


Οι ειδικοί έχουν τονίσει πως ιδανικό είναι να βρεθούμε μόνο με την οικογένειά μας, αλλιώς με μία οικογένεια ακόμη, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να υπογραμμίζει τις προηγούμενες μέρες: "Θα ήταν καλό στις συγκεντρώσεις που θα κάνουμε στα σπίτια να μην ανοίξουμε πολύ τον κύκλο, να δούμε αυτούς που λίγο πολύ βλέπουμε ούτως ή άλλως".


Επίσης, ο κ. Πέτσας απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να συναντηθούν κατά τις μεσημεριανές ώρες για τα τραπέζια τους παρά το βράδυ, ενώ ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως αν τα μέτρα δεν τηρηθούν τα Χριστούγεννα τότε την Πρωτοχρονιά θα είναι πιο αυστηρά.


Ισχυρή θα είναι, ακόμη, η αστυνομική παρουσία σε όλη την επικράτεια, με αυξημένους ελέγχους σε διόδια, σε κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο, σε εισόδους-εξόδους των πόλεων, σε υπεραστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ, σε πλατείες και οπουδήποτε μπορεί να δημιουργηθεί συγχρωτισμός, ενώ ανάλογα με τις καταγγελίες ενδέχεται να υπάρξει αυτοπρόσωπη παρουσία της αστυνομίας σε κάποιο σπίτι για έλεγχο.


Τι ισχύει για μετακινήσεις και τραπέζια

Οι οικογένειες θα μπορέσουν να βρεθούν ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μέχρι 9 άτομα σε κάθε σπίτι

Οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί ειδικά μετά τις 22.00 το βράδυ

Δεν επιτρέπονται τα κάλαντα

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί (εξαίρεση για λόγους εργασίας και υγείας)

Παντού αστυνομική παρουσία

Στις εκκλησίες θα μπορούν να πάνε πιστοί μόνο Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα. Μόνο 25 άτομα στις εκκλησίες και 50 στους Μητροπολιτικούς ναούς

Ο κωδικός μετακίνησης στο 13033 είναι το 6, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS και κατά την επιστροφή στο σπίτι τους

Ειδικότερα, για την ημέρα των Χριστουγέννων επιτρέπεται η μετακίνηση για μετάβαση σε σπίτια συγγενών, με όλους τους κανόνες που προβλέπονται στη σχετική ΚΥΑ, δηλαδή δύο άτομα συγγενείς πρώτου βαθμού με μάσκες στο αυτοκίνητο και ανήλικα τέκνα αν υπάρχουν. Η μετακίνηση γίνεται με SMS στο 13033, κωδικός 6, και μόνο μέχρι τις 22.00 το βράδυ, αυστηρά. Επισημαίνεται ότι χρειάζεται διαφορετικό SMS για την μετάβαση στο συγγενικό σπίτι που είναι το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και διαφορετικό για την επιστροφή.


Για τη μετάβαση στους ναούς πρέπει, επίσης, υποχρεωτικά να σταλεί SMS με κωδικό 6 στο 13033.


Πηγή: news247
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here