Lockdown: Αυτά τα καταστήματα ανοίγει πρώτα η κυβέρνηση - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2020

Lockdown: Αυτά τα καταστήματα ανοίγει πρώτα η κυβέρνηση


Μέχρι την Παρασκευή η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την παράταση του lockdown για μια ακόμη εβδομάδα, έως τις 14 Δεκεμβρίου, αλλά και τα πρώτα καταστήματα που θα ανοίξουν.Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό με τηλεοπτικό του μήνυμα και θα παρουσιάσει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτά θα είναι τα κομμωτήρια και τα εποχικά καταστήματα, τα οποία φυσικά θα λειτουργήσουν με αυστηρούς κανόνες οι οποίοι θα διασφαλίζουν πλήρως την ασφάλεια των πελατών αλλά και των εργαζομένων.
Το εξήγγειλε ουσιαστικά και ο κυβενρητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας σημειώνοντας ότι τα κομμωτήρια θα ανοίξουν σύντομα. Πιθανά μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ο ίδιος σημείωσε πως «τα δεδομένα θα δείξουν πώς θα γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα τομέων της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας» και ξεκαθάρισε ακόμη ότι «οι ημερομηνίες δεν βοηθούν» τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Μέχρι αργά απόψε, εξάλλου, αναμένονται στο Μαξίμου οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της πορείας προς τα Χριστούγεννα, καθώς οι τοποθετήσεις των ειδικών θα αποτελέσουν την μήτρα των κυβερνητικών αποφάσεων, όπως εξήγησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Οι λεπτομέρειες για το άνοιγμα των κομμωτηρίων και εποχικών καταστημάτων, θα γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες ημέρες, ωστόσο είναι το πρώτο βήμα για επιστροφή στην κανονικότητα αλλά και στην σταδιακή επανέναρξη του εμπορίου και της οικονομίας.

Τα πάντα, ωστόσο, θα κριθούν μέσα στις επόμενες ημέρες σχετικά με τις επόμενες κινήσεις και τα καταστήματα που θα ανοίξουν καθώς η επιτροπή των λοιμωξιολόγων επεσήμανε στον πρωθυπουργό πως η κατάσταση δεν εξομαλύνεται, άρα δεν μπορεί να γίνει και οριζόντιο άνοιγμα της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες