Πρόταση ν’ ανοίξουν τα μαγαζιά 18 Ιανουαρίου με click in shop - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021

Πρόταση ν’ ανοίξουν τα μαγαζιά 18 Ιανουαρίου με click in shop

Στο τέλος της εβδομάδας τα σπουδαία για το λιανεμπόριο και το πότε και πως θα ανοίξουν τα μαγαζιά. Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα κάνει τις ανακοινώσεις. Πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης να λειτουργήσει όλη η αγορά, με κανόνες.


Να ανοίγουν τα μαγαζιά και να λειτουργήσει ξανά το λιανεμπόριο την άλλη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, θέλει το υπουργείο Ανάπτυξης. Όπως αποκάλυψε μιλώντας το πρωί της Τρίτης (12.01.2021) στον ΑΝΤ1 ο γγ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, θα προταθεί να ανοίξουν στις 18 του μήνα με τη μέθοδο click in shop, τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας.


Πρόκειται για καταστήματα που παραδοσιακά κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους την περίοδο των εκπτώσεων, η οποία ξεκίνησε ήδη από χθες (11.01.2021) τόνισε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης.


Την τελική απόφαση, φυσικά, θα πάρουν οι αρμόδιοι αφού πρώτα η πρόταση για τα μαγαζιά συζητηθεί από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, που θα εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αποφασίσει αν πρέπει να δώσει το ΟΚ για το άνοιγμα του λιανεμπορίου ή όχι. Αν δοθεί το «πράσινο φως», θα το ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Παρασκευής.


Σύμφωνα με τον γγ, υπάρχει πρόταση από την πλευρά του υπουργείου να λειτουργήσει όλη η αγορά με τους απαραίτητους κανόνες, καθώς κάποια στιγμή θα πρέπει να συμβαδίσει η λειτουργία της αγοράς με την πανδημία, καθώς έχει αποδειχθεί πως όταν τα μέτρα τηρούνται δεν υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση.


Η νέα… στρατηγική στις ανακοινώσεις 

Μια νέα προσέγγιση εγκαινιάζει η κυβέρνηση όσον αφορά στα μέτρα και την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς εγκαινιάζει τη στρατηγική «βδομάδα-βδομάδα», δηλαδή οι ειδικοί θα συνεδριάζουν και θα εισηγούνται στα τέλη κάθε εβδομάδας για την άρση ή την επιβολή περιορισμών και οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται από την κυβέρνηση θ’ ανακοινώνονται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής.


Κατ’ αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι θ’ αποφευχθούν και οι αντιφατικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, αλλά και ορισμένων εκ των ειδικών, οι οποίοι στις δημόσιες τοποθετήσεις τους εκφράζουν διαφορετικές θέσεις από την πλειοψηφία της επιτροπής που δίνει εν τέλει τις κατευθύνσεις.


Πηγή: https://www.newsit.gr/ellada/koronoios-protasi-n-anoiksoun-ta-magazia-18-ianouariou-me-click-in-shop/3199284/?utm_medium=Referral&utm_source=Notification
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here